Skip to content

Word Vrijwilliger! Week 33 2015

10 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Hoe zou ons land er uit zien zonder vrijwilligers? Zouden onze sport- en hobbyclubs nog betaalbaar zijn? Raken meer ouderen en zieken in een sociaal isolement? Zouden onze buurten, dorpen en steden saaier en minder zorgzaam worden zonder activiteiten en evenementen waarbij de inzet van vrijwilligers essentieel is. Zouden hulporganisaties, belangenorganisaties en culturele instellingen nog hun goede werk kunnen voortzetten? Vrijwilligerswerk vormt immers op veel plaatsen de smeerolie in onze samenleving. Vrijwilligers maken mogelijk wat anders onbetaalbaar zou worden. Heb jij misschien wat tijd over om vrijwilligerswerk op te pakken? Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar vind je steeds zo’n 100 openstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar en omgeving. Voor bijv. een paar uurtjes per maand of voor meerdere dagen per week. Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Welke vrijwilliger schuilt in jou?

Een greep uit het aanbod:
* Tuinman/-vrouw (vacaturecode D 028): Heb jij groene vingers? Philadelphia zoekt voor een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking in Wassenaar een man of vrouw die de voor- en achtertuin wil helpen onderhouden.
* Voorlichters (vacaturecode H 048): De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden zoekt communicatieve en representatieve voorlichters m/v, die samen met anderen, willen meedenken over voorlichting over slechthorendheid en willen meedraaien in een maandelijks inloop uur.
* Vrijwilligers Terminale Thuiszorg (vacaturecode A 039): Wil jij het voor mensen mogelijk maken om thuis in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen sterven? Je begeleidt de cliënt een of twee dagdelen per week in de laatste levensfase en helpt de familie als de zorg voor hen te zwaar wordt.

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in onze gemeente, in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33 of stuur een email naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur (t/m 23 augustus alleen op dins- en donderdag). Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek.

Vrijwilligerspashouders opgelet
Korting bij ruim 100 bedrijven in Wassenaar e.o. op vertoon van je pas. Tevens gratis toegang (met een introduce) op vertoon van je pas tot het vrijwilligersfeest op vrijdagavond 9 oktober in Theater de Warenar met o.a. een optreden van Sjaak Bral. Wel even van tevoren aanmelden met je vrijwilligerspasnummer en het aantal personen. Voor meer informatie (ook over het aanvragen van een vrijwilligerspas) zie www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Tags

VCWVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top