Skip to content

Grootse 112-dag Haaglanden in het Zuiderpark

11 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Kom op donderdag 20 augustus tussen 10.00 en 16.30 uur naar het Haagse Zuiderpark voor dé 112-dag Haaglanden! Brandweer, ambulance, politie en vele andere hulpdiensten pakken groots uit en geven je van dichtbij een kijkje in hun wereld. Naast voorlichting en preventietips zijn er veel activiteiten te doen. Je komt toch ook? De entree is gratis!

Om 10.30 uur wordt de dag op spectaculaire wijze geopend. Er zijn maar liefst 95 voertuigen te bewonderen van de brandweer, politie, ambulance, defensie en de reddingsbrigade. De hele dag door zijn er in de grote arena verschillende spannende demonstraties te zien van o.a. de politie en de brandweer. Heeft u vragen over veiligheid in uw omgeving? De brandweer vertelt over (brand)veiligheid in en om je huis en de politie geeft onder andere tips om woninginbraken te voorkomen en vertelt wat je moet doen bij verdachte situaties.

Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten: van brandjes blussen, brandslangen gooien, duiken met de brandweerduikers en meerijden in een hulpverleningsvoertuig, tot varen met de reddingsbrigade en het laten schminken van wondjes bij de ambulancedienst. Ook Defensie is aanwezig met onder andere een klimmuur en de Stichting Historisch Brandweermaterieel met bijzondere historische voertuigen. Aan het eind van de middag is er een grote schuimparty, neem je zwemkleding en een handdoek mee!

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws over de 112-dag Haaglanden! Volg ons via Twitter: @112dag_HGL en Facebook (112-dag Haaglanden) of kijk op www.brandweer.nl/haaglanden.

Tags

HaaglandenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top