Skip to content

Wassenaarse JaJa Film komt met documentaire “Paul”

12 augustus 20153 minute read

Wassenaar – Paul is een documentaire over een 13-jarige jongen uit de township Dunoon in Kaapstad, Zuid-Afrika, genaamd Paul. Paul heeft een droom, een droom waar hij de hele dag aan denkt; hij wil surfer worden. Maar voor jongens uit Dunoon is het niet makkelijk om te surfen. Er is geen transport naar het strand en er is geen geld voor materiaal. Gelukkig is er een non-profit organisatie die Paul ophaalt om te gaan surfen bij de witte stranden van Blouberg. De korte documentaire laat een week uit het leven van Paul zien.

“Het verhaal van Paul zal mensen inspireren en de kijk op kinderen uit achtergestelde gebieden voor altijd veranderen.” aldus producente Jamillah van der Hulst.

De documentaire is geregisseerd door de talentvolle regisseurs Victor van Vloten en Robert van Wingerden. “Een week lang hebben we opgetrokken met Paul en zijn vriendjes. Dat gaf ons het dubbele gevoel van vreugde en verdriet. Ze genieten van alles wat ze doen en grijpen elke kans of mogelijkheid die ze krijgen aan. Toch voel je dat ze in een situatie en omgeving verkeren die niet zal veranderen. We hebben geprobeerd dat gevoel en die instelling over te brengen. Schouders ophalen en door peddelen.”

Surflegende en sporticoon Robby Naish is de voice-over van de documentaire. Naish, die een sterk geloof heeft in de kracht van sport voor de ontwikkeling van kinderen en hun gemeenschap, was direct geraakt door dit verhaal. “Sport is een belangrijk en positief onderdeel van een kinderleven. Sport is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik zal er alles aan doen om de positieve effecten van sport te promoten bij zowel kinderen als volwassenen. Mijn betrokkenheid bij de Laureus Sport For Good Foundation heeft mij geleerd hoe belangrijk sport kan zijn voor kinderen, in het bijzonder in achtergestelde gebieden of in risicovolle leefomstandigheden. Tijdens de inaugurele Laureus World Sports Awards Nelson opende Nelson Mandela zijn speech met “De kracht van sport kan de wereld veranderen…” – het verhaal van Paul is een prachtig voorbeeld van hoe sport een schijnend licht in iemands leven kan zijn.”

Paul is geproduceerd door JaJa Film Productions in co-productie met Arteffects. JaJa Film Productions heeft als doel om films en documentaires te produceren die de ogen van openen. Arteffects is een creatief communicatiebureau, dat op een nieuwsgierige manier de wereld inkijkt.

Jamillah van der Hulst was een van de producenten van de speelfilm Lilet Never Happened (2012). Deze film won 17 internationale prijzen en was wereldwijd op meer dan 25 film festivals te zien. Van der Hulst produceerde recentelijk de lange documentaire Streetkids United II – The Girls From Rio welke tijdens het Pula Film Festival 2015 in premiere ging. In deze documentaire wordt een Braziliaans meiden voetbalteam gevolgd dat meedoet aan het WK Voetbal voor Straatkinderen 2014 in Rio de Janeiro.

{youtube}BSbFcgum2SM{/youtube}

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top