Skip to content

Afsluiting scoutingjaar Scouting Willibrord

13 augustus 20152 minute read

Wassenaar – In juli was het grote zomerkamp van Scouting Willibrord. Bijna alle speltakken beleefden een hele gezellige week in Harderwijk. Daar zaten de bevers, welpen en kabouters in blokhut Hordehol en stonden de verkenners en gidsen zo’n 50 meter verderop in het bos.

Omdat er dit jaar voor de veiligheid op een kampvuurplaat moest worden gekookt en deze vlak voor de deur van de blokhut lag, konden de jongste kinderen heel goed zien hoe de oudsten een vuurtje maakten en hierop hun eten klaar maakten. Reuze interessant en zeker ook zo gezellig! Dit jaar kwamen Astrix en Obelix bij de welpen en kabouters op bezoek. De gouden sikkel van Panoramix was zoek! En daarom kon het toverdrankje niet meer gemaakt worden. Er kwamen Romeinen langs die de gouden sikkel meegenomen hadden en d.m.v. een spel kon de gouden sikkel geruild worden. Uiteindelijk kon Panoramix het toverdrankje weer maken. Na een spannende week met veel themafiguren, kampvuurtjes, zwemmen, speurtochten en een Bonte Avond, was het zomerkamp helaas alweer voorbij.

De verkenners en gidsen hebben regelmatig gekookt op houtvuur, waarbij het aankrijgen van het vuur soms best een moeilijke zaak is! Het aankrijgen en aanhouden van het vuur wordt ook wel eens geoefend in een spel. Van twee teams moeten de PL’s (patrouilleleiders) een vuur aanmaken en het zó hoog laten branden, dat een touwtje, wat zo’n 50 cm hoger gespannen is, doorgebrand wordt. Voor de allerbeste is ook nog een touwtje op 80 cm gespannen wat natuurlijk ook doorgebrand moet worden.
Verder zijn de gidsen en verkenners, elk op een andere dag, wezen hiken. De kinderen gingen dit jaar met de fiets en lopend naar een paalcamping waar je in de natuur kunt slapen. Daar staan schuine houten schuilplaatsen waar je onder kunt liggen en je mag er een houtvuurtje stoken. Helaas waren er ook heel veel muggen dit jaar ….
Iedereen heeft, ondanks de nattigheid, een heel gezellig en leuk zomerkamp gehad.

Hierbij willen wij alle ouders die de kinderen en leiding van en naar het kamp hebben gebracht, heel hartelijk bedanken! Onze dank gaat ook uit naar de firma Lagerberg die ons wederom geholpen heeft.

Nieuwsgierig geworden? Kom in het nieuwe seizoen ook eens kijken!
Meer foto’s en informatie vind je op www.scoutingwillibrord.nl

Tags

ScoutingWassenaarWillibrord
Gerelateerde artikelen
Back To Top