Skip to content

Jungle in Zuid Holland??

13 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Bent u weleens in het Achterbos geweest? Veel mensen fietsen er langs maar weten niet hoe sprookjesachtig en weelderig dit bos eigenlijk is. Al jaren laat Staatsbosbeheer dit oude geriefhoutbos zijn eigen gang gaan. En dat is te zien! Aan de achterzijde van het bos heeft u een uitzicht van Den Haag tot aan Leiden, met een in het landschap zichtbare historie die teruggaat tot aan de middeleeuwen.

Op vijdagavond 21 augustus van 19.00 tot 21.00 uur organiseren IVN Regio Leiden en Den Haag een excursie in het Achterbos en in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder over het Laarzenpad. We wandelen door het bos en vertellen u over het bos en de historie ervan. Aan de achterzijde van het Achterbos vervolgen we de wandeling door de polder. De avond heeft een bijzondere eigen sfeer die alles extra betoverend maakt. Komen we nog vleermuizen tegen? Zien we misschien reeën en hazen……

Kom met de gidsen mee op deze avondexcursie. Trek stevige waterdichte schoenen aan en goede bedekkende kleding( er kunnen muggen zijn in dit waterrijke bos). Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat:
Datum:Vrijdag 21 augustus tijd: 19.00 tot 21.00
Startpunt: ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad (fietspad) in Leidschendam (bereikbaar via Tuinenlaan in Leidschendam, en dan het tunneltje onder het spoor door wandelen). Parkeren kunt u bij begraafplaats Noorthey in Leidschendam.
Voorbereiding: waterdicht schoeisel, bedekkende kleding (i.v.m. muggen) en evt. verrekijker.
Kosten: geen
Aanmelden: via ivnleiden@hotmail.com

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top