Skip to content

Strijkkwartet met Ravel en Schubert in Dorpskerk

13 augustus 201544 second read

Wassenaar – Zaterdag, 22 augustus, wordt van 16.00 tot 16.30 uur het laatste Promenadeconcert in de Dorpskerk van dit seizoen gegeven door het strijkkwartet (1e viool, 2e viool, altviool, cello) ‘Quattro Formaggi’, een speelse naam (‘vier soorten kaas’)voor vier getalenteerde jongelui, die samen in het Nederlands Studenten Orkest hebben gespeeld. Toegang: vrij.

Na afloop is er een collecte om deze serie in stand te houden. Al eerder speelden deze ex-studenten in de Wassenaarse Dorpskerk en hun muzikaliteit en virtuositeit maakten toen grote indruk. A.s. zaterdag voert ‘Quattro Formaggio’ het eerste deel uit het strijkkwartet van Ravel (1875-1937) en het eerste deel uit het beroemde ‘Der Tod und das Mädchen’ van Schubert (1797-1828) uit. Eerst dus Ravel met zijn geheimzinnige, impressionistische, typisch Franse muzikale taal en daarna de indrukwekkende, aangrijpende en hier en daar opwindende vroeg-romantische muziek van de lyricus Schubert. Een waardig afscheid van dit succesvolle ‘Promenade-seizoen’!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top