Skip to content

“Dieren van het duin”, in de Ganzenhoek (Noord Meijendel)

14 augustus 201537 second read

Wassenaar – Woensdag 26 aug start om 9.30 uur vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord een excursie van Dunea/Staatsbosbeheer. Het gebied is een zeer gevarieerd stuk duin, dat enerzijds bestaat uit bos, en anderzijds uit open duin. Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal vooral aandacht worden gegeven aan kleine en grote eters in het duin. Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.

De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin.
Kosten: volwassenen 5,- en kinderen tot 12 jaar € 3,-
Aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl of Tel: 088 3474849 (max. aantal personen 15).

Tags

DuneaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top