Skip to content

Liberación

14 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Liberación – bevrijding, vrijheid – is de titel van het optreden van het Carel Kraayenhof Ensemble op vrijdag 4 september 2015 in “Het Kruispunt” te Voorschoten, waarmee MusiCultura zijn concert seizoen 2015-2016 daverend opent. Sinds zijn optreden bij het huwelijk van het Koninklijk Paar geniet Carel Kraayenhof terecht landelijke bekendheid. Momenteel bevestigt hij zijn reputatie onder andere met het programma “Liberación”, dat in het TV programma Podium Witteman voor het voetlicht is gehaald.

De drang naar de vrijheid is van alle tijden en plaatsen. Bij de ontwikkeling van “Liberación” heeft Carel Kraayenhof zich hierdoor laten inspireren. Door de vluchtelingen uit noord Afrika en het Midden Oosten die proberen Lampedusa en Kos te bereiken. Door Tula, de Spartacus van Curaçao die met duizend slaven een schreeuw om vrijheid liet horen. Door jonge muzikanten zonder bandoneon die uit noodzaak in Jujuy (noord Argentinië) op kartonnen dozen spelen. “Liberación” is ook een hommage aan de Joodse schrijfster Ida Vos die in haar boek “32 tranen“ 32 gedichten schreef voor de kinderen van haar schoolklas die niet terugkeerden na de oorlog. “Liberación” neemt de luisteraar mee op een reis langs vele continenten waar mensen fysiek vechten voor hun vrijheid, overwinningen behalen, feest vieren en daarmee hun recht op leven zeker stellen.

De muziek is gebaseerd op diverse muziekstijlen die geassocieerd kunnen worden met onderdrukking, vrijheid en vlucht, soms ook door beelden die hetzelfde thema uitdragen. Op enkele ‘classics’ na bestaat alle muziek uit nieuwe composities. Het ensemble wordt gevormd door: Carel Kraayenhof; bandoneón, Juan Pablo Dobal; piano, Bert Vos; 1e viool, Iefke Wang; 2e viool, Jan Willem Troost; cello en Jaap Branderhorst; contrabas.

Het optreden van het Carel Kraayenhof Ensemble (aanvang: 20.15 uur) wordt georganiseerd in samenwerking van de Voorschotense Herensociëteit. Toegangskaarten (€ 23,00) in voorverkoop verkrijgbaar bij de Daily Shop (Schoolstraat 13, Voorschoten) en via reserveren@musicultura.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top