Skip to content

Run for Rio in actie voor schoolbanken en toiletten in Kenia

14 augustus 20153 minute read

Wassenaar – Al ruim 25 jaar ondersteunt de Wassenaarse stichting Run for Rio projecten met straatkinderen. Sinds begin 2015 helpt Run for Rio een nieuw project van de stichting Macheo in Kenia.

Kinderen naar school
Deze titel lijkt zo gewoon, maar in de sloppenwijken van Kenia is dit zeker niet het geval. In de sloppenwijk Kiandutu van de stad Thika (40 km van Nairobi) leven vele kwetsbare kinderen die nog niet naar school gaan. De stichting Macheo probeert deze kinderen toch te verleiden naar school te gaan. Op school krijgen de kinderen pap en een lunch, iets wat sommige kinderen thuis niet krijgen. Hiermee wil Macheo de kinderen extra motiveren toch naar school te gaan/komen.Tevens krijgen ze een opleiding voor hun latere toekomst. Echter er is een tekort aan schoolbanken, klaslokalen en toiletblokken. De omstandigheden zijn soms heel slecht. Daarom is de hulp hard nodig.

Sponsorloop St.Jozefschool
In april hebben alle leerlingen van de St.Jozefschool een sponsorloop gedaan; vele rondjes om de school leverden uiteindelijk ruim 3000 Euro op. Van dit bedrag konden verschillende schoolbanken worden gemaakt en kunnen de kinderen nu in een schoolbank les krijgen en hoeven zij niet meer op de grond te zitten.

Elfstedentocht Friesland
De hardloopgroep van Run for Rio heeft in juni 210 km hard gelopen en daarmee een mooi bedrag opgehaald om het project van Macheo te ondersteunen. Het bestuur van Run for Rio hoopt mede met de bijdrage van de hardloopclub nog meer schoolbanken te kunnen aanschaffen en nieuwe toiletblokken te laten maken waarvan ruim 1000 schoolkinderen gebruik kunnen maken. Nu is er vaak maar 1 toilet beschikbaar voor 100 kinderen…

Hardlopen
Informatie over het hardlopen en het verzamelen kunt u verkrijgen bij: Leo Bellekom, telefoon 070-5179302. In de komende weken staan weer verschillende wedstrijden op het programma. Op zondagmorgen wordt getraind en ook een kop koffie wordt niet vergeten.

Fietsen
Al vele jaren wordt er door een enthousiaste groep op de tweede zondag van de maand een fietstocht gereden. We verzamelen rond 9.30 bij toerbeurt bij één van de deelnemers thuis en drinken een kopje koffie. Daarna wordt er een fietstocht gereden van ongeveer 30 km. Onderweg houden we meestal een pauze om ergens wat te gebruiken. Rond 13.30 uur zijn we dan weer terug en wordt afgesloten met een hapje en een drankje op het startadres. De fietsgroep beheert gezamenlijk een spaarpot met gelden ten bate van de Run for Rio projecten. Heeft u zin om een keertje mee te fietsen? Belt u dan met mw. B. Bellekom, tel. 070-5113036.

Wandelen
Run for Rio heeft al ruim twintig jaar een wandelclub. Elke derde zondag van de maand wordt er door een groep enthousiaste lopers gewandeld. We vertrekken om 8.00 uur ’s morgens vanaf het adres van telkens een andere deelnemer. We lopen dan ongeveer 20 km. Onderweg wordt gepauzeerd en gezellig samen koffie gedronken. Bij terugkomst rond 12.30 uur lunchen we met elkaar op het startadres. Wilt u een keer meelopen? Neem dan contact op met Anne van der Zalm, tel. 070-5143474. Betrokkenheid bij het werk van Run for Rio kan op deze wijze via gezonde activiteiten verhoogd worden.

Uw steun blijft nodig!
Onze projecten kunt u financieel steunen. Geldelijk kunt u bijdragen door giften, donaties, nalatenschap of schenking op INGBank NL21INGB0000193157 of Rabobank NL57RABO00368010724 t.n.v. Stichting Run for Rio, te Wassenaar. Alvast hartelijk dank voor uw gift!!!

Tags

Run for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top