Skip to content

Plein Musique 2015

20 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Vanaf zondag 23 augustus start de 12e editie van Plein Musique. De bekende zomerconcerten die jaarlijks midden in de zomer plaatsvinden op het Burchtplein. Het bestuur heeft wederom een prachtige reeks concerten samengesteld, vier zondagmiddagen vol heerlijke muziek in allerlei genres. Op de Facebookpagina ‘Plein Musique’ is alle uitgebreide informatie te vinden uit het programmaboekje over de individuele concerten. De concerten beginnen exact om 14.00 uur en is gratis toegankelijk op het Burchtplein.

23 augustus

The Wieners play The Everly Brothers

De ‘vintage’ rock-‘n-rollband die zich toelegt op het werk van The Everly Brothers. Ze waren onder andere te zien in De Wereld Draait Door en op talloze Rock-‘n-roll- en Countryfesivals.

Boerenkapel ‘De Bierbengels’

Een kapel bestaande uit 17 ervaren muzikanten die al jaren met elkaar musiceren. Deze leuke en eigenzinnige kapel straalt energie en enthousiasme uit. Ze weten van elke gelegenheid een feestje te maken met verschillende sets muziek.

30 augustus

Lumayna

Lumayna speelt en zingt Italiaanse muziek in de breedste zin van het woord. Als trio spelen ze behalve Italiaanse swing ook Napolitaanse romanzes, filmmuziek, cantaurori en jaren 60/70/80 Italiaanse pop.

The Shepherds

Ze spelen voornamelijk jazzmuziek uit de Swingperiode, vaak vertolkt door Frank Sinatra, Mel tormé en Nat King Cole. Maar ook de populaire invloeden worden gespeeld zoals Norah Jones, Jamie Cullum en Michael Bublé.

6 september

Lookin Back

Groepje oude vrienden kwamen samen om weer muziek te spelen met een uitgebreid repertoire uit de zestiger, zeventiger, tachtiger en negentiger jaren. De bandleden hebben veel ervaring opgedaan door op allerlei evenementen te spelen.

Biguine Balade

De Caribische band brengt de tropische klanken naar Nederland. Samen spelen ze swingende en charmante ritmes als biguine, zouk en compas. Haal de zon in huis met Biguine Balade.

13 september

Wild Geese

Zij brengen liederen, muziek en verhalen uit Schotland, Ierland, Engeland en Amerika. Ze spelen moeiteloos heen en weer tussen kracht en subtiliteit tussen muziek en verhalen. De eindindruk is toch die van rock power en de donderende energie die de band en toehoorders optilt naar een unieke ervaring.

Rolling Beat Machine

Als unieke band zijn ze als enige op aarde die optreden met deze magische machine. Een grote antieke hutkoffer, verbouwd tot knallende muziekhelicopter waar alle benodigdheden voor een zeer speciale live-act in zijn ondergebracht.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top