Skip to content

Stichting Leergeld start in Wassenaar

20 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Op donderdag 20 augustus werd het officiële startsignaal gegeven voor Stichting Leergeld in Wassenaar. Wethouder Inge Zweerts de Jong overhandigde een cheque van € 5.000,- aan coördinator Stichting Leergeld Wassenaar Ingrid Römer-van Lith. Zij gaat de afdeling in Wassenaar op de kaart zetten. De Stichting Leergeld werft hierna donateurs om kinderen in Wassenaar te steunen.

Stichting Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. “Ook kinderen in Wassenaar kunnen soms om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Zij staan dan letterlijk aan de zijlijn. Leergeld biedt deze kinderen bijvoorbeeld een fiets, lidmaatschap van een sportclub of muziekles. Zo geven wij ze de kans mee te doen!”, vertelt Ingrid Römer-van Lith. “En dat is belangrijk voor elk kind.” Ingrid Römer werkt in samenwerking met de stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Daar hebben ze inmiddels al 10 jaar ervaring.

Regelingen voor minima
Alle kinderen moeten mee kunnen doen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Daarom kunnen inwoners van Wassenaar met beperkte financiële mogelijkheden een beroep doen op verschillende regelingen van de gemeente. Het is goed om te merken dat daarnaast een stichting zoals Leergeld zich inzet voor specifieke groepen. Met de komst van Leergeld kunnen ouders of verzorgers straks ook in Wassenaar een aanvraag indienen om hun kind (eren) te laten meedoen.

Meer informatie?
Meer informatie over de stichting Leergeld is te vinden op www.leergeld.nl. Daar leest u hoe u steun kunt aanvragen maar ook wat de mogelijkheden zijn om de stichting (financieel) te steunen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top