Skip to content

Orgelconcerten Dorpskerk

21 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Natuurlijk mogen zij niet ontbreken in het Voorschotense concertleven: de orgelconcerten in september in de Dorpskerk. Ook in 2015 niet. Op drie opeenvolgende maandagavonden komen alle stemmen van het veelzijdige, uit 1720 stammende instrument tot leven in werken van bekende klassieke en wellicht minder bekende eigentijdse componisten. Vanzelfsprekend ontbreekt werk van de grote Johan Sebastian Bach op geen van deze avonden.

Op maandagavond 7 september 2015 opent Geerten van de Wetering de serie orgelconcerten van dit jaar met werken van onder andere Guilain, Telemann en Gárdonyi. Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag. Aan het programma op deze avond wordt medewerking verleend door de hoboïst Arthur Klaassens.

Gijsbert Kok vertolkt op maandagavond 14 september 2015 onder andere werken van Gibbons, Händel, Vavilov en Mendelssohn. Gijsbert is als organist verbonden aan de Domkerk in De Lier en de American Protestant Church in Den Haag. Aan dit programma wordt medewerking verleend door de Koreaanse sopraan Sae-jeong Kim.

Jan Verschuren (universiteitsorganist in Eindhoven en Leiden, alsmede organist titularis van de Hartebrugkerk Leiden) sluit op 21 september 2015 de reeks orgelconcerten van dit jaar met werken van onder andere onze eigen Sweelinck, Stanley en Nieland. Meer informatie op www.musicultura.nl

Alle orgelconcerten beginnen zoals gebruikelijk om 20.15 uur. Toegangskaarten (€ 10,00) uitsluitend verkrijgbaar aan de zaal; reserveren via reserveren@musicultura.nl

Tags

VoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top