Skip to content

Plein Musique: Feest van de herkenning

24 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Voorzitter Job Klaver van Plein Musique was er niet gerust op. Zou het mooie strandweer dit keer het publiek niet weghouden van de start van de open lucht concerten op het Burchtplein?

Hij was even vergeten, dat Plein Musique na twaalf jaar behoort tot de tradities van Wassenaar. Voor veel dorpsgenoten markeert het einde van de schoolvakantie de start van vier zondagen van muzikaal plezier. En dus vonden ook zondag weer honderden mensen de weg naar de muziekkiosk.

Daar verrichtten de Wieners de aftrap. Voor deze drie mans formatie werd het een prettig weerzien met Wassenaar. Ze herinnerden zich nog levendig het optreden dat ze hier hadden in 2009. Brachten de Wieners toen een eerbetoon aan rock ‘n roll legende Buddy Holly, nu was er een ,,tribute’’ aan de Everly Brothers. Herkenbare muziek uit de tijd van de transistor radio. De Wieners, die gewend zijn aan optredens in rumoerige cafés, waren blij dat ze nu een luisterend publiek troffen voor hun harmonieuze samenzang.

Na hun ,,Bye Bye Love’’ was het de beurt aan de Bierbengels. De jeugdige boerenkapel uit Voorschoten zoekt graag het publiek op. De in totaal dertien jonge mannen en jongedames bliezen op het gazon van het park de ene populaire deun na de andere, en maakten daarbij energieke danspasjes. Ze eindigden hun rondgang in de kiosk, waar ze letterlijk konden uitblazen. De kiosk bleek voor hen een goede klankkast, waardoor de Bierbengels minder lucht uit de longen hoefden te persen.

Na de spetterende opening gaat Plein Musique komende zondag verder met Lumayna, een trio dat Italiaanse muziek speelt in de breedste zin van het woord. Plein Musique wil een podium bieden aan uiteenlopende muziekstijlen, en dus volgt na Lumayna iets heel anders: De zanger Constatijn Schaap treedt dan op met zijn Shepherds met muziek die doet denken aan Frank Sinatra.

Tags

BurchtpleinWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top