Skip to content

Warm weerzien bij Piazza della Musica

31 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Op sommige dagen is het zo warm dat je eigenlijk helemaal niets wilt doen, behalve dan lekker lui achterover leunen en luisteren naar je favoriete muziek. Zondag 30 augustus was zo’n dag, en dat kwam goed uit. Want wat Plein Musique deze dag op het Burchtplein te bieden had, was pure luistermuziek.

Of misschien moeten we wel zeggen Piazza della Musica, want bij het trio Lumayna moet en zal alles in het Italiaans. Niet alleen de traditionele Napolitaanse liedjes, met mooie, rustige klarinetmuziek, maar ook de meer populaire deuntjes. Gelukkig legde de Italiaanse zangeres Marcella uit dat één van de liedjes ging over een verliefde pinguïn, maar vaak kwam het publiek er uit zonder vertaling. Ook in Italië zingen ze ,,ik hou zo veel van jou’’ of klinkt het ‘’La vita è bella’’, of wel het leven is mooi. Een mooie gelegenheid dus, om het warme Italiaanse vakantiegevoel nog even vast te houden.

Na het onvermijdelijke, maar daarom niet minder mooie ,,O sole mio’’, was het de beurt aan de Shepherds of wel de band van Constantijn Schaap. Voor de 24-jarige Constantijn was het een warm weerzien met Wassenaar. Hij groeide op in Voorschoten en ging in de buurgemeente niet alleen naar het Rijnlands Museum, maar ook naar de muziekschool in De Warenar. Daar liggen dus zijn muzikale roots. ,,Het eindproduct kunt U nu beluisteren,’’ hield Constantijn de honderden muziekliefhebbers voor. Hij heeft inmiddels het conservatorium achter de rug en maakte duidelijk wat zijn ambitie is in zijn verdere muzikale carrière: In de voetsporen treden van niemand minder dan Frank Sinatra.

Plein Musique zou Plein Musique niet zijn, als het voor komende zondag niet iets heel anders in petto zou hebben. Dan spelen de oudere jongeren van Lookin’Back precies die muziek die je van oudere jongeren mag verwachten: Soul, blues en rock ‘n roll. Daarna volgt Caribische muziek.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top