Skip to content

Nieuwe Clubkampioenen bij PV Koningin Emma

1 september 20152 minute read

Wassenaar – Het einde van het hippische outdoorwedstrijdseizoen is naderend en daarop vooruitlopend heeft bij de Wassenaarse Paardensport Vereniging Koningin Emma de laatste onderlinge outdoordressuurwedstrijd afgelopen zondag plaatsgevonden.

Tijdens deze onderlinge dressuurwedstrijd werd niet alleen gestreden om de eer van de dag: de behaalde punten telden ook mee voor de zomercompetitie 2015. Uit alle deelnemers die aan alle onderlinge outdoorwedstrijden van dit seizoen hebben meegedaan werden de nieuwe clubkampioenen benoemd. Bij de volwassenen mag Ida Hoving met haar haflinger Rianne van U Nuova zich de clubkampioen van 2015 noemen. Bij de jeugd ging deze eer naar de jonge Julie l’Ami samen met haar pony Adriana Jane. Beiden werden overigens ook dagwinnaars binnen hun categorie. De jurering lag in handen van Eva Koopman. Met de hulp van schrijfster Celia Piers heeft zij alle gereden proeven van uitgebreid commentaar voorzien, waardoor het voor de deelnemers extra duidelijk is geworden waar hun sterkte- en zwakteboden liggen en waar de komende tijd dus extra op geoefend kan worden. Ook de innerlijke mens werd deze dag niet vergeten. De gratis koffie, thee, limonade en koekjes werd door de bezoekers en deelnemers zeer gewaardeerd. Zeker omdat het zonnetje erg goed meewerkte.

PV Koningin Emma kan ook dit jaar terugkijken op een prachtig buitenseizoen: NLDoet, een springcursus voorafgaand aan de Samengestelde Wedstrijden die in juni in de Vlietlanden werden gehouden, onderlinge dressuurwedstrijden, een onderlinge springwedstrijd en een prachtige “Enjoy the Ride”-rit door de Wassenaarse duinen en over het strand. En natuurlijk mag ook het ringsteken tijdens de Wassenaarse Oranjefeesten niet ontbreken.

Ook voor de komende periode staat er een hoop te gebeuren bij PV Koningin Emma: Op 19 september staat er weer een “Enjoy the Ride”-rit gepland en dit keer volgt daarbij een gezellige barbecue. Verder vinden er de komende weken naast de reguliere lessen ook nog springlessen en een dressuurcluster plaats. Ook is de toneelvereniging ondertussen begonnen met het instuderen van een stuk voor de ruiteravond welke in januari 2016 plaats zal vinden. Kijk voor de foto’s en meer informatie over de afgelopen en komende evenementen op www.koningin-emma.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top