Skip to content

Brian Spapens geselecteerd voor het nationaal American Football team

2 september 201554 second read

Wassenaar – Wassenaarder Brian Spapens, spelend voor Lightning Leiden, heeft vandaag te horen gekregen dat hij is geselecteerd voor nationaal American Football team de Dutch Lions. Spapens zal de functie van Left Tackle gaan vervullen.

Na de try-outs en een fikse afvalronde stond het afgelopen weekend volledig in het teken van de eerste selectietraining van de Dutch Lions. Maarliefst 83 gretige spelers vanuit heel Nederland (en daarbuiten) streden om een plek in de definitieve selectie van 55 spelers. Lightning Leiden levert vooralsnog drie spelers aan het oranje equipe. Binnenkort zal duidelijk worden of ook Glenn van Gorcum en Robert van den Brink zich bij de 55 Dutch Lions mogen voegen.

De Dutch Lions nemen het 24 oktober op tegen het nationale team van onze zuiderburen. De schermutseling tussen de twee landen vormt één van de EK kwalificatie wedstrijden en wordt gespeeld in het Mandemakers stadion in Waalwijk. De ‘Belgian Barbarians’ versloegen onlangs het nationale team van Slowakije met 40-22.

Voorafgaand aan de ontmoeting met België spelen de Dutch Lions op 19 september een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland. Terwijl de Barbarians op 12 september worden opgewacht door de Polen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top