Skip to content

Stap in de goede richting voor renovatie O&O-gebouw

2 september 20152 minute read

Wassenaar – Op woensdag 2 september overhandigde wethouder Sabine Verschoor de verleende omgevingsvergunning voor de renovatie van het O&O-gebouw aan de gebruikers van dit pand. Een stap in de goede richting waarmee de renovatie in zicht komt.

‘Aan de buitenzijde en deels aan de binnenzijde is het gemeentelijk monument ‘O&O-gebouw’ toe aan een grootschalige onderhoudsbeurt. Dit is noodzakelijk om verslechtering te voorkomen. Op dit moment loopt de aanbesteding, waar ook Wassenaarse bedrijven voor zijn uitgenodigd. De start van de uitvoering staat gepland voor medio oktober. Na de zomer van 2016 zijn de werkzaamheden gereed.’ aldus wethouder Sabine Verschoor.

Groot onderhoud
De onderhoudsingrepen zijn er op gericht het energielabel te verbeteren van een E- naar een C-label. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Het huidige imposante en beeldbepalende dak is slecht geïsoleerd, wat betekent dat er veel warmte weglekt. Om dit aan te pakken wordt de hele kap van binnenuit voorzien van nieuwe isolatie. Tegelijkertijd worden de klimaatinstallaties en alle stalen ramen aangepakt. De originele stalen kozijnen worden gerenoveerd en voorzien van isolerend glas om ook hier energie te besparen. Daarnaast vinden nog tal van werkzaamheden plaats aan de gevel, de vloeren en de installaties.

Een stukje geschiedenis
De voormalige kleuterschool uit 1932 werd gebouwd naar ontwerp van de Wassenaarse projectontwikkelaar/architect J.Th. Wouters (1866-1932). Toen de kleuterschool in 1985 de deuren sloot nam onder de imposante kap, op de zolderverdieping, scouting Willibrord haar intrek. Zij delen het gebouw met Buurtcentrum Oostdorp, dat er al sinds 1977 ruimtes huurt en met de WASTO, sinds 1988 in het O&O-gebouw aanwezig.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top