Skip to content

Samenwerking staat centraal in ‘Maand van de Participatie’

4 september 20152 minute read

Wassenaar – Ruim 60 ondernemers, wethouders en ambtenaren ontmoetten elkaar op woensdag 2 september bij het Ondernemersontbijt Lansingerland. Deze aftrap van de ‘Maand van de Participatie’ van de Arbeidsregio Zuid-Holland was een succes! Er werden ‘best practices’ gedeeld en verbindingen gelegd om te werken aan onze gezamenlijke ambitie: méér plaatsingen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen de regio Zuid-Holland Centraal.

Kick-off ‘Maand van de Participatie’
September is de ‘Maand van de Participatie’ voor de Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC). Binnen ZHC bundelen gemeenten en het UWV de krachten op de regionale arbeidsmarkt en wordt de samenwerking met werkgevers en onderwijs in de regio verder ontwikkeld.

Ondernemersontbijt in Lansingerland
Tijdens de eerste bijeenkomst in Lansingerland kwamen diverse werkgevers aan het woord die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans hebben geboden binnen hun bedrijf. Deze win-win voorbeelden van succesvolle samenwerkingen spraken tot de verbeelding bij de aanwezige ondernemers. Vragen die ter sprake kwamen, waren onder andere: ‘Wat gebeurt er als er iemand bij een ondernemer geplaatst wordt?’. ‘Welke mogelijkheden zijn er?’. En ‘Hoe gaat de begeleiding?’.

Werken aan morgen begint vandaag. Ondernemen met het hart
De ondernemers die het lef en het hart hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden binnen hun bedrijf, kunnen rekenen op steun van de gemeenten en het UWV. Door de inzet van deze ondernemers krijgen de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – waaronder de mensen met een arbeidsbeperking – een kans om weer mee te doen!

Actiemaand Maand van de Participatie Arbeidsmarktregio ZHC
In de actiemaand september organiseert de Arbeidsmarktregio ZHC in de verschillende gemeenten diverse bijeenkomsten om werkgevers te informeren:

– 2 september: Ondernemersontbijt Lansingerland (kick-off actiemaand)
– 16 september: Miljoenennotaontbijt RVOZ: Denk groot – Doe groot!
– 19 september: Vrijwilligersmarkt Wassenaar
– 24 september: Ondernemersontbijt Zoetermeer
– 24 september: Ondernemersontbijt Voorschoten
– 24 september: Netwerkborrel ondernemers in Leidschendam-Voorburg
– 25 september: Ondernemersontbijt Zoetermeer
– 28 september: Besloten bijeenkomst voor ondernemers VNO-NCW Oostland

Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal
De gemeenten Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp vormen samen de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Binnen deze regio werken de zes gemeenten en het UWV nauw samen op de regionale arbeidsmarkt en wordt de samenwerking met werkgevers en onderwijs in de regio verder ontwikkeld.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top