Skip to content

JUDO een spel voor peuters en kleuters

7 september 20152 minute read

Wassenaar – Judo Ryu Wassenaar is de Judovereniging in Wassenaar. Het is een afdeling van Snel en Lenig. Vaak wordt de vraag gesteld waarom is judo zo leuk en waarom is het zo goed kinderen?

Met judo worden heel veel spiergroepen getraind. De werking van het lichaam (de motoriek) blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken; fijne en grove motoriek. De kinderen, jongens en meisjes, leren hiermee omgaan. Essentieel voor kleuters (4 en 5 jarigen), maar ook 3-jarigen kunnen de eerste beginselen spelenderwijs leren. Wellicht het belangrijkste is het valbreken en hun motoriek. Schrikken we als ouder niet allemaal als onze spruit valt?? En wat blijkt jong geleerd oud gedaan!!

Judo is een sport die je altijd met meerdere personen beoefend. Je bent op elkaar aangewezen. Je leert iemand werpen, maar ook zelf geworpen te worden. Je leert ook hoe je iemand kunt vasthouden (controleren) op de grond en wat je dan nog kunt doen. Je leert samen te werken en elkaar te vertrouwen. En niet alleen met je vriendje, maar met iedereen op de mat. Het is een top spel.

Op zaterdagochtend en woensdagmiddag kleuter- en peuterjudo
Vanaf 9 uur zijn de kleuters van 4 tot 5 jaar welkom om een keertje mee te doen en dan om 10 uur begint het tuimeluurtje (30 tot 40 minuten) spelenderwijs judoleren voor peuters. Maar ook op woensdagmiddag van 17 uur ‘s middags is er kleuterjudo.

Judo is voor iedereen: jongen of meisje, jong, oud, zonder of met een beperking. Doe mee!

Voor meer informatie, zie de website www.snelenlenig.nl of mail vechtsport@snelenlenig.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top