Skip to content

Plein Musique: Zingen in de regen, dansen in de zon

7 september 20152 minute read

Wassenaar – Er zijn mensen die beweren dat je arm, zwart en liefst ook nog blind moet zijn om de blues echt te kunnen spelen. Na het beluisteren van Lookin’ Back zullen deze puristen toe moeten geven dat je in dit genre aardig mee kunt komen, als je niet opgroeit op de plantages van Mississippi of de volksbuurten van Chicago, maar gewoon in Den Haag.

De drie mannen van deze band speelden zich zondag bij Plein Musique warm met wat rock’n roll en soul, maar besloten dat de druilerige regen meer passend was voor de melancholie van de blues, met uitstapjes naar de gitaarhelden van vroeger zoals Allman Brothers en Jimi Hendrix.

Daarna was het de beurt aan een Caribische band, die zichzelf aanprijst met de slogan: Haal de zon in huis met Biguine Balade. Ze maakte die belofte letterlijk waar. De paraplu kon dicht en er mocht gedanst worden op het gazon van het Burchtplein op de tropische klanken uit Martinique. De danslustigen vroegen en kregen een toegift.

Na dit concert trok ook de zon zich terug en konden de honderden bezoekers van het muziekfestijn uitzien naar al weer de laatste aflevering in de concertreeks. Volgende week speelt Wild Geese, met een doedelzak aan boord, muziek uit onder meer Schotland en Ierland. Daarna volgt The Rolling Beat Machine, een spektakel waarbij je volgens de musici niet stil kunt blijven zitten.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top