Skip to content

Trio Soerjadi-Kanter als eerste musici in het nieuwe gebouw van Adegeest

8 september 20153 minute read

Wassenaar – Zondag 11 oktober (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het pianotrio Soerjadi-Kanter samengesteld uit Agnes Houtsmuller (viool), Thomas Kanter (cello) en Ardjoena Soerjadi (piano) om 14:30 uur in woonzorgcentrum Adegeest een licht klassiek concert. Op het programma staan werken van Beethoven, Schubert, Chopin, Bloch, Albéniz, Granados en Piazzolla.

Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 7,50, bewoners van verzorgingshuis Adegeest betalen slechts euro 2,50 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33. Zie ook www.florence.nl onder Activiteiten.

Violiste Agnes Houtsmuller studeerde af met onderscheiding. Zij werd opgeleid door Herman Krebbers en Wiktor Liberman. Met het Europees Jeugdorkest speelde zij onder Abbado, Karajan, Solti en Barenboim. Zij won een Amerikaanse beurs voor het Aspen Music Festival en volgde masterclasses bij o.a. Yehudi Menuhin en Mehahem Pressler. Zij was prijswinnares van meerdere concoursen waaronder het internationale Szymanovski vioolconcours te Brussel. De componisten Ludwig Otten en Walter Hekster hebben werken aan haar opgedragen.Haar CD ‘Nymphes’ met fluitist Koos Verheul werd door de pers zeer lovend ontvangen, (vakblad Luister gaf beoordelingscijfer 9). Agnes Houtsmuller is eerste violiste in het Residentieorkest.

Thomas Kanter studeerde cello aan de Royal Academy te London bij Vivian Joseph, David Soyer (in zijn geboortestad New York; tevens compositie) en Dmitri Ferschtman. Thomas Kanter is als plaatsvervangend solocellist verbonden aan de Munt Opera te Brussel. Als solist vertolkte hij Dvorak’s celloconcert in London en tijdens het Aspen Music Festival. Hij speelde solo met Martha Argerich en Daniel Blumenthal. Op de televisie was hij te zien in Gideon Klein’s trio.In juli 2015 gaf hij samen met Agnes Houtsmuller masterclasses en vertolkten zij Strauss’ Metamorphosen tijdens het Festival van Bunyol in Spanje.

Ardjoena Soerjadi studeerde piano en orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij studeerde bij o.a. Daniel Wayenberg. Tijdens zijn conservatoriumstudies studeerde hij enkele maanden, zowel piano als directie aan de Gnesin School voor Muziek in Moskou. Van 1995 tot 2002 was hij assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht. Op concerttournees met pianist Wibi Soerjadi als solist heeft hij verschillende orkesten gedirigeerd. Naast opera’s en operettes heeft hij ook de Matthäus-en Johannes Passion van Bach gedirigeerd. In 2011 is zijn pianosolo CD getiteld ‘Con Anima’ uitgebracht met pianowerken van Mendelssohn, Chopin en Debussy. Deze CD is regelmatig te horen op de radio.

Afgelopen zomer heeft hij ter gelegenheid van de start van de Tour de France in Utrecht het “Chanson Départ” gedirigeerd. Met een bijna duizendkoppig koor-en orkest was dit een bijzonder spektakel.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top