Skip to content

Word Vrijwilliger! Week 37 2015

8 september 20153 minute read

Wassenaar – Vrijwilligers zijn de spreekwoordelijke kers op de taart. Zij maken dingen mogelijk die anders door geldgebrek achterwege zouden blijven. Vrijwilligerswerk maakt iedereen rijker, al is het alleen maar omdat het er mede voor zorgt dat iedereen “mee kan blijven doen”. Het versterkt de sociale samenhang en de betrokkenheid van mensen bij hun omgeving. En vrijwilligerswerk is leuk om te doen, het geeft “jeu” aan het leven. En het staat ook nog eens heel goed op je C.V. Doe je ook mee? Kom naar de vrijwilligersmarkt op zaterdag 19 september van 11-15 uur op de parkeerplaats bij Theater Warenar/Kerkstraat. Ruim 30 Wassenaarse maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties laten op feestelijke wijze zien welke belangrijke functie zij hebben in de Wassenaarse samenleving. Zij dragen dit uit via informatie stands, demonstraties, uitvoeringen en optredens. Ontdek welke vrijwilliger in jou schuilt!

Of kijk op onze website voor een vrijblijvende oriëntatie op de ca. 100 uitstaande vacatures in het Wassenaarse vrijwilligerswerk.
*Activiteitenbegeleiding Zorgvilla De Haesekamp (vacaturecode A 083): Deze kleinschalige woonvoorziening voor demente dorpsgenoten zoekt een enthousiaste man of vrouw die de bewoners wil begeleiden bij activiteiten als wandelen, zwemmen of spelletjes doen. *Medewerker VCW fietsenwerkplaats (vacaturecode L 010): De Vrijwilligerscentrale is op zoek naar een enthousiaste en (technisch) handige collega die tweedehands fietsen wil helpen opknappen. Deze fietsen zijn bestemd voor Wassenaarders met een smalle beurs. Kom jij ons enthousiaste team versterken?*Beheerder Kledingdepot (vacaturecode M 031): Dorcas zamelt kleding in voor de allerarmsten in Oost Europa en Afrika. Heb je een opslagruimte van 4 m2 ter beschikking (schuur/garage of anderszins) en wil je op gezette tijden aangeboden kleding in ontvangst nemen? De kleding wordt regelmatig opgehaald door de organisatie.
*Wijkhoofd collecte Fonds Verstandelijk Gehandicapten (vacaturecode G 031): Dit fonds zorgt voor projecten die verstandelijk gehandicapten helpen meedoen in onze samenleving. Wil jij de collecte helpen organiseren in een Wassenaarse wijk? De collecte vindt plaats in de week van 28 sept-3 oktober.
Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of op het gemeentehuis.

Vrijwilligersorganisaties opgelet!
Geef uw vrijwilligers nu op voor de gratis eendaagse cursussen/workshops die uw Steunpunt voor Vrijwilligerswerk organiseert dit najaar:

1. “Fondsenwerving” op woensdag 23 september 2015: Leer de fondsenwereld in het algemeen en Fonds 1818 in het bijzonder kennen; 2. “Pesten” woensdag 14 oktober 2015: Leer peststructuren herkennen en stel een stappenplan op om pesten te voorkomen.; 3.”Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)” november 2015. Deelnemers krijgen certificaat dat verplicht is voor vrijwilligers die in clubhuizen e.d. alcohol schenken. Tevens aandacht voor allergenen. Meer informatie, ook over aanvangstijden, op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Tags

VCWVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top