Skip to content

Open Atelier bij Fransje Tacx, Art & Communication

9 september 20153 minute read

Wassenaar – Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2015 organiseert Kunstgroep Wassenaar in en rondom Galerie in de Molen tal van activiteiten waaronder een Atelier Route. Ook Fransje Tacx, Art & Communication neemt deel aan deze happening. Maak kennis met de kunstenaar en zijn werk in de breedste zin van het woord.

Het atelier van Fransje Tacx , gelegen aan de Marineweg 12 in Wassenaar, zal voor deze gelegenheid haar deuren openen. Naast de vaste collectie schilderijen en papieren sculpturen kun je onder andere haar laatste serie ´Zeeparels´ bezichtigen, kleine schilderijtjes die het oceanisch verlangen in schitterende kleuren als juwelen weergeven maar ook ´Het Absolute Niets ’, een grensverleggend werk waarin gezocht wordt naar leegte in vorm. Haar ruime atelier presenteert ook de werken van Maroesjka, Hans en Joost Verhagen.

Maroesjka Verhagen, in 2013 afgestudeerd aan de Rietveld Academie en werkzaam op haar atelier in Amsterdam toont een selectie van haar wassen en keramieke beelden. Typerend voor haar werk zijn de onverwachte invalshoeken die veelal verrassend werken. Momenteel is ook een variatie op haar werk ´Overvloed´ tot en met 27 september te aanschouwen bij ArtDeli op het Rokin 98 in Amsterdam. Deze installatie – die bestaat uit metalen ringen, vleeshaken en een overvloed aan worsten – is een ode aan Wolter Pen en maakt deel uit van de expo PUDDING waarvan Hester Alberdingk Thijm de curator is.

Journalist/fotograaf Hans Verhagen toont zijn markante foto´s die hij heeft genomen tijdens de filmsetting van Theo van Gogh´s eerst film ´Luger´. Het zijn krachtige beelden van bijzondere situaties met een hard zwart-wit contrast, typerend voor de fotografie van Hans indertijd. Het vak heeft hij geleerd van de bekende Wassenaarse fotograaf Jan Stegeman. Na zijn carrière als journalist bij het AD heeft Hans de fotografie weer volledig opgepakt. In het atelier zijn een drietal foto´s te bezichtigen uit de serie ´Selfie Love´, die hij afgelopen zomer heeft gemaakt in Venetië.

De volledige collectie schilderijen van de in 2013 overleden virtuoze schilder Joost Verhagen is eveneens in het atelier van Fransje vertegenwoordigd. Een kleine selectie van zijn werk na 2008 zal tijdens de Open Atelierdag te zien zijn. Op verzoek kan inzage worden gegeven op zijn werk voor die tijd. Dit omvat veelal grote abstracte schilderijen. Bij Graafstal Optiek, Langstraat … in Wassenaar worden tot onbepaalde tijd drie bijzondere werken uit zijn prachtig oeuvre geëxposeerd.

Al met al is een bezoek aan het atelier van Fransje Tacx, Art & Communiation zeker waard. Een ieder is van harte welkom tussen 11.00 – 17.00 uur.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top