Skip to content

Veelbelovende 1e training Start to Run bij WZK Tri-team

9 september 20153 minute read

Wassenaar – Zaterdag 5 september was het dan zover: Maar liefst 19 dappere deelnemers maakten zich op voor de eerste Start to Run training, georganiseerd door WZK Tri-team in Wassenaar. De meesten waren, al een week eerder enthousiast geraakt bij de proeftraining. Niet gehinderd door de bijzonder slechte weersvoorspelling, druppelde de clubruimte bij het Sterrenbad gestaag vol.

Ook wethouder Inge Zweerts de Jong was van de partij om de startende lopers bemoedigend toe te spreken: “het is Gemeente beleid geworden om sport voor jong en oud te stimuleren”, zo sprak zij. Sport is immers niet alleen gezond maar verbindt door plezier, passie en energie. Het initiatief van WZK Tri-team past hier prachtig bij. De deelnemers werd veel succes en plezier gewenst en daar gingen ze, richting het bruggetje naar Rust en Vreugd. Met om te beginnen een wandeling als warming up. Zo kon men elkaar ook leren kennen. Opvallend was dat er verschillende nationaliteiten present waren, behalve Nederlands moest er daarom ook in het Engels worden gesproken door de trainers van WZK Tri-team, wat zij overigens al gewend waren om te doen bij de reguliere trainingen. Onderweg werd er in tweetallen stretch- en balansoefeningen gedaan, waarna de loopscholing werd uitgevoerd om te werken aan de techniek.

Het bleef maar heel even droog tijdens de training, maar het bos bood aanvankelijk nog wel enige bescherming tegen de regen die de groep keer op keer ten deel viel. Er stond een ronde van 2,5 kilometer op het programma door het landgoed Backershagen, hetzelfde rondje als dat van de Koningsloop die in 2015 is georganiseerd. Deze ronde werd gelopen door afwisselend 1 of 2 minuten hard te lopen en te wandelen. De deelnemers werd op het hart gedrukt vooral op zichzelf te focussen en te accepteren dat sommigen sneller lopen en anderen langzamer. Iedereen leek te genieten van het buiten zijn, het bewegen en samen zijn met anderen. Zelfs de laatste stortregenbui kon niet verhinderen dat iedereen enthousiast en voldaan weer bij het Sterrenbad arriveerde. Een training van anderhalf uur is niet niks onder deze omstandigheden!

De komende weken wordt er steeds op zaterdagochtend getraind volgens het Start to Run programma van de Atletiekunie (KNAU), wat in vele plaatsen in het land wordt uitgevoerd. Een en ander gebeurt in Wassenaar met ondersteuning van L.J. Sport, die een mooie bijdrage heeft geleverd met een gratis loopanalyse en reflectiehesje voor de donkere dagen die er aan komen!

Al met al hebben we een goede 1e training achter de rug, de kop is er af, en de deelnemers en trainers gaan er voor!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top