Skip to content

Roterende roeptoeters slotakkoord Plein Musique

14 september 20152 minute read

Wassenaar – Vraag voor een optreden niet aan Wouter Driessen wat zijn Rolling Beat Machine dit keer zal gaan spelen, want dat weet hij niet. De vier mannen van de band zetten in met een popdeuntje en daarna improviseren ze erop los. Zondag bij Plein Musique was het vooral de saxofonist die zich kon uitleven in scheurende solo’s.

Niet alleen de muziek is hap snap. De apparatuur ademt de sfeer van antiek en lijkt bijeengeraapt op een veiling. Wouter Driessen is evenveel knutselaar als muzikant, en dat resulteert in een bijzondere constructie van onder meer ronddraaiende luidsprekers, die in tegenstelling tot eerdere edities van de Rolling Beat Machine mechanisch worden aangedreven.

Het was niet het eerste optreden van de Machine in Wassenaar, maar de band gaat nog lang niet vervelen. De muziek blijft verrassen en er is volop spektakel.

Bijzonder was ook het optreden van Wild Geese, een band die traditionele Ierse en Schotse volksmuziek speelt, maar daarbij zelf nieuwe muzikale accenten aanbrengt. En zo was zondag op het Burchtplein de cello te beluisteren, naast een elektronische doedelzak, een rockende gitaar en een banjo.

Wild Geese en Rolling Beat Machine sloten zondag de concertreeks van Plein Musique af. Het bestuur van Plein Musique streeft ernaar om Wassenaar een breed palet van muziekstijlen voor te schotelen. Alle reden dus om uit te zien naar de vier muzikale zondagen van volgend jaar.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top