Skip to content

The Houdini’s openen nieuwe seizoen Jazz Sociëteit Wassenaar

14 september 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 20 september luidt Jazz Sociëteit Wassenaar het nieuwe jazz seizoen in op een ‘nieuwe’ locatie – de Warenar – met een concert van één van de allerbeste & swingendste formaties van ons land: The Houdini’s.

Dit super sextet is inmiddels verheven tot een instituut en al ruim 25 jaar een topattractie op de Nederlandse en buitenlandse jazz festivals & podia. Met de absolute top van de Nederlandse jazz scene bestaande uit Ilja Reijngoud (trombone), Loet van der Lee (trompet), Rolf Delfos (saxofoon), Marius Beets (contrabas), Erwin Hoorweg (toetsen) en het jonge drumtalent Niek de Bruijn wordt dít concert er weer een om reikhalzend naar uit te kijken.

Bekende projecten waar ze naam en faam mee hebben verkregen zijn die met ondermeer het Schönberg Ensemble olv componist/dirigent John Adams, The Amsterdam New Sinfonietta Orchestra met het album Strange Fruit van Trijntje Oosterhuis en het jong zang talent Kim Hoorweg (dochter van toetsenist Erwin).
Daarom aan hen de eer het nieuwe seizoen te openen.

Het afgelopen jaar hebben The Houdini’s & Frans van Deursen hun programma ‘Play Woodstock’ met veel succes op de podia ten gehore gebracht.
‘Play Woodstock’ is een ode aan het legendarisch festival met dezelfde naam. Te gekke arrangementen zoals bijvoorbeeld ‘Guinevere’ van Crosby Stills & Nash in een Davis-achtige birth of the cool bewerking, Feel Like I’m Fixin To Die in een uptempo, of ‘I Want To Take You Higher’ van Sly & The Family Stone in een funk bewerking met een Questlove groove en de gevoelige balad ‘God Bless The Child’ van Blood, Sweat & Tears in een uitvoering waar je kippenvel van krijgt. En ongetwijfeld zullen zij deze middag, welliswaar zonder de vocalen van Frans van Deursen, stukken uit dit mooie programma spelen.

Aanvang concert: 16:00 uur
Zaal open: 15:30 uur
Kaarten à €15,00 en €14,50 in de voorverkoop via de website
Locatie: De Warenar Kerkstraat 75 Wassenaar

JAZZ SOCIËTEIT WASSENAAR IS ER VOOR IEDEREEN!

Meer informatie & voorverkoop vind u op www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top