Skip to content

Honkballer S.V. Wassenaar winnen thriller

15 september 20152 minute read

Wassenaar – De honkballers van SVW blijven in de race om het kampioenschap van de 2de klasse. In een ware thriller werd Ridderkerk Rowdies met 15-16 verslagen.

In de wetenschap dat concurrent Euro-Star had verloren, speelde SVW de lastige uitwedstrijd tegen Ridderkerk Rowdies. Bij winst zouden de mannen van coach Harvin Gumbs mede-koploper worden, maar makkelijk werd het allerminst. SVW begon goed en kreeg in de eerste inning direct de honken vol en scoorde 2x. Maar de thuisploeg vocht terug en zette een 0-2 achterstand om in een 9-2 voorsprong. Rede hiervoor was o.a. dat werper Vincent van Veen de uiterst kleine slagzone van de Ridderkerkse scheidsrechter niet mee had en zodoende meer ballen over de plaat moest gooien waar de slagmensen van Rowdies wel raad mee wisten.

Omdat er gewonnen moest worden zette SVW alles op alles. En perste er een rally uit met o.a. een 2-honkslag van Kelvi Martinez met 3 honken bezet waardoor de stand naar 9-13 ging in Wassenaars voordeel. Daarmee was Rowdies nog niet verslagen. Inmiddels had Sherman Gario het werpen overgenomen maar ook hij had last van de “micro slagzone” van de zeer onervaren scheidsrechter die zich soms ook geen raad wist met de spelregels. In de 9de inning was het inmiddels 15-16 in het voordeel van SVW en had Rowdies het gelijkmakende punt op het derde honk staan maar Gario sleepte SVW er doorheen en de punten gingen mee terug naar Wassenaar.

Wassenaar is nu mede koploper samen met Euro-Stars en laten die twee ploegen nu vrijdag a.s. om half 8 tegenover elkaar staan in Capelle in een rechtstreeks gevecht om het kampioenschap van de 2de klasse.

Werpcijfers:
Vincent van Veen: 0x 3-slag 1x 4-wijd en 10 honkslagen tegen in 3 innings
Sherman Gario: 3x 3-slag 4x 4-wijd en 8 honkslagen tegen in 6 innings

Slaggemiddeldes:
Jason Jakobus: 2 uit 5
Kelvi Martinez: 3 uit 6
Khirstan Gibbs: 1 uit 3
Sigmar Eustacia: 1 uit 3

Tags

SV WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top