Skip to content

1 oktober 2015 opening van het Koorruïneseizoen 2015-2016

18 september 20153 minute read

Wassenaar – 1 oktober 2015 opening van het Koorruïneseizoen 2015-2016 in de Koorruïne van de Dorpskerk door ds Karin van den Broeke, praeses generale synode Protestantse Kerk Nederland. THEMA: De toekomst van de kerk en de kerk van de toekomst

Heeft de kerk nog toekomst?
Elders zeker, zo lijkt het. In Aziatische (en ook Afrikaanse) landen groeien de kerken als kool (China, Zuid-Korea). Maar hoe zit dat in ons eigen land? En als de kerk toekomst heeft, hoe zal die toekomst er dan uitzien?

Een andere vraag is wat de kerk nu al zelf kan doen als het om haar toekomst gaat? Moet ze zich sterker profileren en haar geluid op de religieuze markt duidelijker en harder laten horen? Of is de kerk beter af met de strategie die bij het spel ‘verstoppertje’ raadzaam is: ‘Blijf zitten waar je zit en verroer je niet, houdt de adem in, maar stik niet.’

Niet alleen op plaatselijk niveau spelen deze vragen, ook op landelijk niveau worden er lijnen naar de toekomst uitgezet. Zo is de Protestantse Kerk in Nederland een proces met de titel Kerk 2025 gestart. De nadruk ligt daarbij meer op de vraag hoe je energie vrijmaakt om kerk te zijn, dan op de vraag hoe je een kleiner wordende kerk kunt/moet organiseren.

De praeses van de generale synode, ds. Karin van den Broeke, komt ons informeren over de overwegingen en plannen die bij de leiding van de Protestantse Kerk in Nederland leven. Een van haar stellingen is dat ‘een kerk die zich naar buiten toe weet te tonen, ook van binnen gevoed wordt.’

Gaat de toekomst van de kerk u ter harte en wilt u deel nemen aan een gesprek daarover met één van de leidinggevende fi guren binnen de Protestantse Kerk? Kom dan op 1 oktober 2015 naar de openingsavond van de Koorruïnelezingen 2015-2016.

mw ds K. van den Broeke is in 2013 gekozen tot praeses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij is sinds 2008 als predikant verbonden aan de Protestantse gemeente te Wissenkerke-Geersdijk. Sinds 1 januari 2013 is zij tevens verbonden aan de protestantse gemeente te Kats-Kortgene.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.Opgave : Marianne Karman, telefoon 070-5115705 (na 17.00 uur).
E-mailadres: mkarman@pkn-wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Bazaar Messiaskerk Komt Eraan!
Back To Top