Skip to content

André de Oude over ethiek en moraal bij humanitaire missies

18 september 201548 second read

Wassenaar – Op zondag 27 september zal Andr de Oude, krijgsmachtpredikant, tijdens een bezinningssamenkomst ingaan op de geestelijke verzorging van op humanitaire missies uitgezonden militairen. Hij was betrokken bij de Kunduz-missie in Afghanistan en zal zijn ervaringen uit die tijd met ons delen. In gedachten zal hij ons meenemen langs de verschillende stadia van zijn werk: de beginfase, tijdens de missie zelf, de afbouwfase en de periode daarna. Wat doet een geestelijk verzorger en wat kan hij of zij betekenen in al deze zo verschillende omstandigheden? Er is voorzien in de mogelijkheid van een nagesprek, waarin u vragen kunt stellen aan de inleider.

Andr de Oude studeerde eerst aan de Pedagogische Academie en daarna aan de Theologische Universiteit van Kampen. Hij was onder meer gemeentepredikant en justitiepredikant en is vanaf 2008 legerpredikant bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Hij is ook actief als mediator.

De bezinningssamenkomst vindt plaats om 10.30 uur in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar aan de Lange Kerkdam 46.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top