Skip to content

Gemeentelijke legpenning voor mevrouw E.M.E. Mennes-Wuesten

20 september 20152 minute read

Wassenaar – Op 20 september 2015 ontvangt mevrouw E.M.E. Mennes-Wuesten uit handen van burgemeester Jan Hoekema de gemeentelijke legpenning vanwege haar jarenlange culturele rol in Wassenaar en daarbuiten.

De gemeentelijke legpenning wordt uitgereikt op zondag 20 september om 17.30 uur tijdens de opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede in Kasteel de Wittenburg, Landgoed De Wittenburg 1, 2244 BV in Wassenaar.

Bijdrage aan cultuur in Wassenaar
Mevrouw Mennes heeft een lange periode een belangrijke rol gespeeld in het culturele leven in Wassenaar. Begin jaren ’90 nam zij het initiatief om in samenwerking met het gemeentebestuur exposities van beeldende kunst te organiseren in De Paauw. Nederlandse en buitenlandse kunstenaars konden op deze manier hun werken onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Stichting Kunst & Cultuur
In 2002 werden de kunst- en cultuuractiviteiten van de gemeente ondergebracht in de Stichting Kunst & Cultuur Wassenaar. Mevrouw Mennes was één van de bestuursleden. Mede vanwege haar grote netwerk in de kunstwereld slaagde zij erin exposities neer te zetten die voor iedereen toegankelijk waren, met name de drie
jaarlijkse, grote wisseltentoonstellingen van sculpturen voor raadhuis De Paauw.

In 2010 werd ‘De Wassenaarse Salon’ opgericht, een jaarlijkse dubbeltentoonstelling voor de Wassenaarse kunstenaars in De Molen en raadhuis De Paauw. De activiteiten van de Stichting Kunst en Cultuur werden in 2011 weer bij de gemeente ondergebracht.

Mevrouw Mennes gaat verder met haar eigen Stichting EVA Art Productions, om een bijdrage te blijven leveren aan kunst en cultuur in de gemeente Wassenaar. Zij organiseerde diverse tentoonstellingen in Kasteel De Wittenburg. Naast het organiseren van beeldententoonstellingen op landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort Noord, coacht mevrouw Mennes nu vooral jonge, veelbelovende kunstenaars en een aantal zangers en zangeressen.

Blijk van waardering
Met de uitreiking van de gemeentelijke legpenning wil de gemeente laten blijken hoezeer zij de inzet van mevrouw Mennes waardeert.

Tags

LegpenningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top