Skip to content

Druk waterpoloweekend met mooie uitslagen

21 september 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend speelden de jongste WZK waterpolospelers hun allereerste competitiewedstrijd! Het zijn jongens en meisjes tussen 8 en 10 jaar, de E-tjes. Waar ze vorig jaar nog speelden in een half bad, spelen ze nu echte wedstrijden op een groot veld. En dat is natuurlijk wel even wennen! Bram, Merlijn, Danny, Taco, Angela, Sophia en Pepijn speelden in Leiden tegen de Zijl. Keepster Sophia hield veel ballen tegen. WZK ging beter spelen, maar kwam met 1-0 achter. Steeds vaker ging bij WZK het overspelen goed en in de 2e periode maakte Danny het eerste tegendoelpunt met een mooi schot, vlak voor de rustpauze deed Bram hetzelfde. De Zijl was sterker, maar WZK vocht voor elke centimeter. Maar de stand in de laatste rust was helaas 6-4. WZK knokte heel goed. Helaas ging de wedstrijd met 10-6 verloren, maar met opgeheven hoofd konden de WZK-spelers het water verlaten.

De D-jeugd van WZK trof afgelopen zaterdag WVZ in Zoetermeer. Dit jaar lijkt het team sterker te zijn geworden, dus de verwachting was hooggespannen. Het eerste partje begon WZK wat aarzelend en was het team op zoek naar kansen.WZK wist uiteindelijk de voorsprong te nemen met 2-4. Met 3-7 ging WZK het 3e part in. In het 3e partje werd goed doorgezet en samengespeeld, waardoor ze nog verder konden uitlopen naar 3-12. Het 4e partje kon er niet veel mis meer gaan voor WZK. De eindstand was uiteindelijk 16-7 voor WZK.

Dames 1 speelde dit weekend tegen ZVVS uit Vlaadingen. Waar er vorige week nipt werd verloren, werd er dit weekend dik gewonnen. Al vrij snel wist Denise van Houten het net te raken, daarna was het lange tijd rustig. Het spel ging gelijk op. WZK kreeg veel kansen maar wist deze in de eerste partjes niet goed te benutten. Anouk Noordervliet en Lisa van Slingerland wisten hun ballen achter de keeper te krijgen. Het is Shirley Houtman van WZK die 3x weet te scoren deze wedstrijd. De dames van WZK wisten elkaar goed te vinden en er is duidelijk resultaat te zien na de intensieve trainingen van de afgelopen weken. De dames ging met 12-1 winst het bad uit.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top