Skip to content

MuseumJeugdUniversiteit op Duivenvoorde en Hofwijck

21 september 20152 minute read

Wassenaar – Kinderen die nieuwsgierig zijn naar het leven op een kasteel of buitenplaats kunnen hun hart op, want dit najaar start weer een nieuwe reeks boeiende colleges van de MuseumJeugdUniversiteit. Op Kasteel Duivenvoorde en Huygensmuseum Hofwijck vinden in september en oktober vier spannende kindercolleges met afwisselende onderwerpen plaats waarin kinderen kunnen ontdekken hoe leuk de wetenschap kan zijn.

MuseumJeugdUniversiteit
Tientallen musea in heel Nederland organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen de kinderen alles over hun favoriete onderwerpen als kastelen, ridders, schilders en dichters, maar ook over hoe je bijvoorbeeld toevallig belangrijke ontdekkingen doet. De MuseumJeugdUniversiteit is echt iets voor kinderen die meer willen weten dan ze op school leren over hun favoriete onderwerpen!

De colleges
De colleges vinden afwisselend plaats op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten en Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg. De colleges starten iedere zondag om 11:30 uur en duren een uur. De kinderen krijgen een collegekaart, die bij ieder college afgestempeld wordt. Ieder college is er weer een andere boeiende spreker die de kinderen alles over het betreffende onderwerp zal vertellen. Na afloop kunnen de kinderen de spreker het hemd van het lijf vragen.

Zondag 20 september: Pronken met penselen – hoe werd je vroeger schilder? Door Dr. Elmer Kolfin, kunsthistoricus, Universiteit van Amsterdam (locatie: Kasteel Duivenvoorde)
Zondag 27 september: Hoe word je zelf een beroemde dichter? Door Dr. Frans Blom, letterkundige, Universiteit van Amsterdam (locatie: Huygensmuseum Hofwijck)
Zondag 4 oktober: Hoe doe je toevallige ontdekkingen? Door Dr. Gerben Moerman, sociaal wetenschapper, Universiteit van Amsterdam (locatie: Huygensmuseum Hofwijck)
Zondag 11 oktober: Helpt kunst om na te denken over goed en kwaad? Door Prof. Dr. Sabine Roeser, filosofe, Technische Universiteit Delft (locatie: Kasteel Duivenvoorde)

Informatie & aanmelden
De colleges zijn alleen als reeks te volgen. Voor deze collegereeks dient u uw kind(eren) vooraf aan te melden. Dit kan via de MuseumJeugdUniversiteit (www.museumjeugduniversiteit). Uw kaartje(s) koopt u vervolgens via de webshop van Duivenvoorde (www.kasteelduivenvoorde.nl). De kosten zijn €25,- per persoon voor de hele reeks. De colleges zijn alleen voor kinderen en niet voor volwassenen.

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

T: 071-5613752
E: activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl
W: www.kasteelduivenvoorde.nl

Tags

DuivenvoordeVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top