Skip to content

Najaarstentoonstelling in Galerie in de Molen

21 september 20152 minute read

Wassenaar – Van zaterdag 26 september tot en met 17 oktober exposeren Cora Beijersbergen van Henegouwen en Sytske de Jong in Galerie in de Molen in Wassenaar. Deze expositie zal aanstaande zaterdag om 16.00 uur worden geopend door John J. Th. Sillevis, kunsthistoricus en beeldend kunstenaar. Zintuigelijke beelden reliëfs in een sobere en organische stijl van Syske de Jong vormen een harmonieus en toch ook spannend geheel met schilderijen en tekeningen in veelal aardse tonen van Cora Beijersbergen van Henegouwen.

Cora en Syske kennen elkaar van de Kunstgroep Wassenaar waar zij beiden werkend lid zijn. Het afgelopen jaar werkten ze aan een bijzonder project. Bijna wekelijks wisselden zij een tekening uit met als oogpunt elkaar uit te dagen en te reageren met een nieuw werkstuk dat geïnspireerd is door het toegezonden werk. Daaruit zijn een aantal interessante werken (zo’n 30-tal) ontstaan die chronologisch te zien zijn op de expositie. Daarnaast laten zij hun zelfstandig gemaakte werk zien.

Cora is na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag begonnen als portretschilder. Een paar jaar geleden is zij ook ‘vrij werk’ gaan maken met als inspiratie de ‘vergangkelijkheid van de natuur’. Het werk roept een sfeer op van stilte, ruimte en verlatenheid.

Syske heeft twee opleidingen aan het dezelfde academie gevolgd; monumentale vormgeving en omgevingsvormgeving. Beide studies heeft zij Cum Laude afgerond. Met oeverloos geduld zoekt ze naar de lichamelijkheid van vormen in het weerbarstige van stenen. De fragiele structuren en zintuiglijkheid van de materialen waaruit alles in de natuur is opgebouwd, heeft haar constante fascinatie. Dit werk is nu te zien in de Molen.

De kunstenaars zijn zaterdag en zondag in de galerie aanwezig om uitleg over hun werk te geven.
Op vrijdag 9 oktober is er in de galerie om 20.00 uur weer kunstcafé. De schrijfster Margreet Hofland houdt die avond een inleiding over haar 3 romans.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top