Skip to content

PV Koningin Emma verwelkomt ruiters uit alle windstreken

21 september 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag 19 september vond er in de Wassenaarse duinen en op het strand een Enjoy the Ride plaats, georganiseerd door paardensport vereniging Koningin Emma.

Een ‘Enjoy the ride’ is een volledig verzorgde buitenrit waarbij de route al is uitgezet. Deze ritten worden in heel Nederland georganiseerd door verenigingen en maneges met goede of bijzondere uitrijmogelijkheden. En dat die mogelijkheden hier zijn, dat beseft het bestuur van PV Koningin Emma zich maar al te goed: “Inmiddels is het alweer de zesde rit die wij op deze wijze organiseren en het enthousiasme blijft maar groeien.” Aldus voorzitter Ingrid Nagy. “Hoewel het voor ons heel normaal voelt om de duinen en het strand zo dichtbij te hebben, is dat voor een hele grote groep ruiters niet zo vanzelfsprekend. Deze ritten bieden die ruiters de mogelijkheid om deze prachtige en vooral afwisselende omgeving op een ontspannen manier te ontdekken.”

De route voerde vanaf de parkeerplaats bij renbaan Duindigt via Scheveningen naar Boerderij Meijendel. Daar konden de paarden worden gestald voor een welverdiende rustpauze. Terwijl de paarden even konden bijkomen, genoten de ruiters en amazones van een heerlijke pannenkoekenlunch. Vervolgens vervolgde de route zich weer via het strand naar de start-/finshplaats. Aldaar had het bestuur van PV Koningin Emma overal aan gedacht: er was voor de paarden volop water, hooi en 60 kg winterpeen tevoorschijn gehaald en voor de ruiters stond de koffie, thee en limonade met wat lekkers ook al klaar. Na gemiddeld zo’n 4,5 uur op stap te zijn geweest werd daar dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Bij terugkomst overheersten stralende ogen en lachende gezichten. Helaas moest één deelnemer halverwege afhaken, omdat het paard kreupel bleek. “Het is natuurlijk altijd erg sneu als zoiets gebeurt. Mensen schrijven zich al weken van te voren in en kijken erg naar de rit uit. Als je deze dan niet uit kan rijden is dat natuurlijk altijd een teleurstelling. Het is voor ons als organisatie wel fijn als blijkt dat ook de noodprocedures goed werken.”, aldus voorzitter Nagy.

Het bestuur is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de voorjaarsrit in mei 2016: “Wij hopen ook dan weer veel ruiters uit alle hoeken van Nederland te mogen verwelkomen en hen te mogen laten proeven van dit prachtige stukje Nederland!”.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top