Skip to content

De Rooie buurt binnenkort in boekvorm

22 september 20152 minute read

Wassenaar – Een boek over de Rooie buurt of het Rooie fort zoals het was in de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw komt binnen niet al te lange tijd in de schappen van de boekhandel te liggen. ‘Een boek over die buurt’ hoor ik u denken was daar dan zoveel te beleven. Ja! Het zal voor velen herkenbaar zijn, ontroerend, meeslepend en waarheidsgetrouw. De gedachten gaan terug naar de jaren van herkenning waar het gewoon was, dat je op zondag naar de kerk ging en ’s middags naar het voetbalveld.

De auteurs, Maarten Kerkvliet en Peter Knijnenburg, zijn er bijzonder in geslaagd de verhalen van de straat, de winkels en de eigenaardigheden die zo kenmerkend waren voor die jaren weer te geven.

Een eerste uitreiking van het boek is naar verwachting in de maand november (een mooi cadeau dus voor Sint en Kerst) waarvoor straks een ieder wordt uitgenodigd om dit mee te maken. En wie wil dat nou niet want wie weet komt u wel in het boek voor……

Het boek is mede mogelijk gemaakt door steun van Wil van Dam van de woningbouwvereniging St Willibrordus en André van Herk van de APC Groep Holding. De opbrengst van het boek gaat in zijn geheel naar het goede doel: de Dinka school in Tanzania.

Kom straks in groten getale naar de uitreiking en koop direct het boek: u een prachtig cadeau en Kimberley Zandvliet een prachtig ‘financieel’ cadeau. Hou vooral de publicatie over de uitreiking van het boek op Wassenaarders.nl de komende weken goed in de gaten.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top