Skip to content

Nieuwe geluiden

22 september 201544 second read

Wassenaar – Toccante is de titel van het concert dat het uit Groningen afkomstige kamerkoor Moderato Cantabile op zaterdag 3 oktober 2015 in Voorschoten brengt. Een treffende benaming voor een ontroerend programma, bestaande uit koorwerken van componisten uit verschillende landen, muzikale tradities en stijlperiodes. Zo wordt het publiek meegevoerd op warme en bewogen klanken vanuit Georgië, Rusland, Estland, Amerika, Letland en Italië.

Moderato Cantabile staat onder leiding van de uit Georgië afkomstige Nana Tchikhinashvili. Het koor zingt werken van onder andere de componisten Verdi, Rossini, Pärt, Schnittke en ook enkele werken van de veelzijdige dirigente en componiste zelf. Het concert wordt deels begeleid door een violist, een altviolist en een cellist.

Het optreden van Moderato Cantabile wordt georganiseerd door MusiCultura. Het vindt plaats in het Kruispunt te Voorschoten en begint om 20.15 uur. Toegangsprijs (€ 15,00). Toegangskaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij de Daily Shop (Schoolstraat 13, Voorschoten) en via reserveren@musicultura.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top