Skip to content

Omgaan met het beruchte Japanse zwaard, de Katana, bij Kamome Ryu

22 september 20152 minute read

Wassenaar – Deze afdeling, Kamome Ryu, van Snel en Lenig staat onderleiding van Peter de Jong, 6e dan. De stijl die als basis wordt aangehouden is; Wi-Su Ryu Tai Ki Ken Do. Binnen deze stijl leert men, naast de Katana, ook omgaan met de Jo, Bokken, Tanto en het Chinese breedzwaard, de Dao.

De basis van het systeem is vastgelegd in een aantal sets kata. Deze kata dienen als basis om van daaruit het zwaard beter te leren begrijpen en verder te komen in het gevecht met het zwaard. Daar waar een kata vaak niet veel verder komt dan een of twee aanvallers, zal tijdens de lessen vaak meer aandacht worden besteed aan situaties waarbij men wordt aangevallen door meerdere personen.

De meeste kata’s gaan er vanuit dat de tegenstander met een- of twee slagen van het zwaard wordt geveld; maar wat als de tegenstander jouw tegenaanval pareert en er een schermpartij ontstaat? Ook dan zul jij je moeten kunnen redden. Deze benadering zorgt ervoor dat de training zeer afwisselend is en de lessen wekelijks variëren. Bij de ene training zal er bijvoorbeeld tot in detail gelet worden op standen van de handen, voeten en het lichaam en de training er op zal de nadruk niet op deze details liggen, maar wordt er gewoon lekker keihard getraind, al dan niet met tegenstander.

Het belangrijkste voor Kamome Ryu, is dat mensen komen om lekker te kunnen trainen, zich lekker kunnen uitleven op een verantwoorde niet alledaagse manier waarbij ze niet worden gebombardeerd met details en urenlang herhalen van een- en dezelfde beweging.

Is je interesse gewekt? Kom dan gerust eens langs op donderdagavond voor een gratis proefles. Er is oefenmateriaal voorhanden. Er wordt van 20:15 tot 21:45 getraind in het Centrum van Beweging aan de Fabritiuslaan. Meer informatie vindt je op www.snelenlening.nl en www.facebook.com/kamomeryu of mail info@snelenlenig.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top