Skip to content

Gemeenteraad akkoord met herontwikkeling van der Valk en Stichting Nationale Dierenzorg

23 september 20152 minute read

Wassenaar – ‘Een historisch besluit’. Zo noemde burgemeester Jan Hoekema afgelopen maandagavond het besluit van de gemeenteraad van Wassenaar tot vaststelling van het bestemmingsplan Zijdeweg. Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van Van der Valk Hotel Den Haag Wassenaar (De Bijhorst) en Stichting Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg in Wassenaar mogelijk. Na jaren van overleg en planvorming ligt er voor de renovatie en uitbreiding van Hotel Den Haag Wassenaar met 120 kamers en het moderniseren van de locatie van Stichting Nationale Dierenzorg een bestemmingsplan, wat de basis is voor de bouwplannen van beide partijen.

Stichting Nationale Dierenzorg en Van der Valk hebben in de afgelopen periode als goede buren hun plannen verder uitgewerkt. Beide partijen zijn toe aan modernisering van hun faciliteiten en hebben in samenspraak met de gemeente gewerkt aan plannen die een ruimtelijke kwaliteitsslag zijn voor de entree van Wassenaar aan de Zijdeweg. Op dit moment oogt het gebied langs de Zijdeweg rommelig met o.a. als bekend voorbeeld het voormalige NAM-terrein. Het bestemmingsplan biedt de basis voor het landschappelijk verbeteren van de strook langs de Zijdeweg.

Wethouder Leo Maat (GroenLinks): ‘De herontwikkeling aan de Zijdeweg biedt kansen. Stichting Nationale Dierenzorg verricht al jaren belangrijk werk in de regio met de opvang van bejaarde honden en katten. De accommodatie is toe aan een moderniseringsslag om de kwaliteit voor zowel de zorg voor de dieren als de werkomgeving van medewerkers en vrijwilligers op peil te houden. De vernieuwde accommodatie krijgt het karakter van een boerenerf, waardoor meer aansluiting komt met het achterliggende poldergebied. Hotel en restaurant De Bijhorst is een begrip in Wassenaar en omgeving en is toe aan renovatie en uitbreiding. Dit is van groot belang voor de lokale economie en werkgelegenheid.’

Tags

GemeenteraadWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top