Skip to content

Glenn de Koning te gast in Kakafonie bij Midvliet

23 september 20153 minute read

Wassenaar – Op zondag 27 september om 12:30 uur is Glenn de Koning te gast in Kakafonie om zijn nieuwe single ‘Het is tijd’ te laten horen.

De uit Zaandam afkomstige Glenn de Koning begint met zingen als hij 16 jaar is. Al vroeg raakt Glenn in contact met muziek en regelmatig gaat hij dan ook mee met zijn oom en tante omdat zijn oom in een band speelt. Na 1,5 jaar keyboardles, ontdekt Glenn toch dat dit niet is wat hij wil. Op het moment dat hij gaat kijken naar een optreden van Wolter Kroes weet hij het: zingen, mensen vermaken en er voor zorgen dat iedereen een leuke dag/avond heeft.

Na een aantal jaar zangles te hebben gevolgd, verschijnt in 2008 zijn eerste single ‘Als ik de hemel kon bewegen’ en met een goed georganiseerde singlerelease, is daar niemand minder dan Wolter Kroes die het eerste exemplaar aan Glenn mag overhandigen. Toch wordt dit nummer niet echt opgepikt.

In 2009 gaat het roer om en besluit Glenn het anders te gaan aanpakken, want na al dat feestmuziekgeweld is het tijd voor een mooie rustige door Bram Koning geschreven ballad. ‘Zeg maar niets’ wordt meteen door vele stations opgepikt. In mei van ditzelfde jaar volgt de opnieuw door Bram geschreven zomersingle ‘Mijn vriendje de zon’, waarna Glenn diverse optredens mag verzorgen tijdens de zomertoer van Radio NL en TV Oranje, het Jordaanfestival en het Mega Piraten Festijn.

Hierna wordt het even stil rondom Glenn, hij besluit het zingen even wat rust en tijd te geven, zijn school af te maken en om gewoon net als ieder ander een baan erbij te zoeken. Glenn wil uit gaan zoeken wat hij nou daadwerkelijk wil in de muziek.

Pas vier jaar later pakt hij de moed weer bij elkaar en contact Bram weer voor een nieuwe single. Deze single moest gemaakt worden in een goede studio, met een perfecte videoclip en te gekke muzikanten. Bram Koning, Manfred Jongenelis, Karl Kaspers, Marcel Fisser en Ingrid Simons werken mee aan Glenn zijn vierde single ‘Dit is wat ik wil’. Een single die laat zien en laat horen wat Glenn nou echt wil! En dat is zingen, optreden maar vooral zichzelf zijn!

In 2014 besluit Glenn om zich aan te sluiten bij Feestartiesten.nl van Bert Schenau. Het klikt meteen en de samenwerking gaat gelijk goed van start. Er wordt contact gelegd met Ger Oerlemans voor een nieuwe single en er worden nieuwe foto’s gemaakt bij Peter Woods Fotografie. Eerst verschijnt ‘Puur en Onderscheidend’ en nu is de single ‘Het is tijd’ verschenen.

Op zondag 27 september kun je om 12:30 uur in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Glenn de Koning en natuurlijk hoor je zijn muziek.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top