Skip to content

“Herfstverschijnselen, Nut en Noodzaak” in de Ganzenhoek (Noord Meijendel)

25 september 201539 second read

Wassenaar – Woensdag 7 oktober, start om 14.00 uur vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord een excursie. Natuurgidsen van het IVN nemen u mee door een zeer gevarieerd stuk duin, dat enerzijds bestaat uit bos, en anderzijds uit open duin. Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal vooral aandacht worden gegeven aan diverse herfstverschijnselen, zoals het zich winterklaar maken van planten en paddenstoelen. Ook de onderlinge samenhang en betekenis van de herfstverschijnselen worden toegelicht. Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.
De wandeling duurt ruim 2 uur en de excursie is gratis.
Aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl of Tel: 088 3474849 (max. aantal personen 15).

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top