Skip to content

Zonnefeest bij Van Woesik

29 september 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend was het alweer feest bij van Woesik. Eind 2014 hebben wij deelgenomen aan de Actie Zonnestrijd van Natuur en Milieu, de ASN Bank, Eneco en Scouting Nederland. Een actie waarbij zonnepanelen te winnen vielen. Door de enorme inzet van de kinderen, hun ouders, de leiding en het bestuur eindigde Van Woesik, van de 170 deelnemende scoutingverenigingen, op de 5e plaats en dat was goed voor 8 zonnepanelen. Wij bedanken daarom de vele Wassenaarders die op ons hebben gestemd!

Afgelopen zaterdag heeft wethouder Leo Maat samen met alle kinderen van Van Woesik de openingshandeling verricht. Met zijn allen werd aan een lang touw getrokken en het doek ging van de zonnepanelen, zodat deze officieel in gebruik kunnen worden genomen. Daarna mochten alle kinderen op de foto in de vorm van een C. Zij zijn namelijk Generatie C. Deze kinderen maken de klimaatwisselingen bewust mee en zijn ook oud genoeg om mee te helpen de uitstoot van CO2 te verkleinen. Dat kan door kleine veranderingen in het dagelijks leven; korter douchen, met de fiets naar school, minder vlees eten en de verwarming lager zetten.

Daarna mochten de kinderen door middel van de zon en een vergrootglas een vuurtje maken. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer dat zij beseften hoeveel warmte de zon geeft. Als het touwtje was doorgebrand kregen zij per groepje een bouwpakket van een bootje met een zonnepaneeltje. Dit bootje mochten zij laten varen in de grote waterbak die op het terrein gemaakt was. De kinderen waren verbaasd dat zo’n bootje alleen vaart als de zon schijnt en dan ook direct stopt als de zon achter de wolken gaat. De luchtkussens en de andere spellen werden ook met veel plezier gedaan.

De dag werd afgesloten met een gezellige verenigingsbarbecue. Het was weer een topdag.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top