Skip to content

Burendag laat zien hoe je buurt samen leuker maakt

30 september 20152 minute read

Wassenaar – Zaterdag 26 september was het voor de tiende keer Burendag in Nederland. Deze dag staat in het teken van buren met elkaar in contact brengen. Gewoon door eens met elkaar een kop koffie te drinken, iets feestelijks te doen of de buurt met elkaar mooier en leuker te maken.

College op de koffie
In Wassenaar werd ook aandacht besteed aan deze dag. Er werden buurten opgeknapt, spelletjesmiddagen georganiseerd, zwerfafval verzameld of koffie gedronken. Om een blijk van waardering uit te spreken werden deze initiatieven bezocht door een van de leden van het college. Zo bezocht wethouder Leo Maat buurtcentrum Groot Deijleroord: “Een gezellige middag in het buurthuis en vooral in de tuin was het feest. Daar konden kinderen naar hartenlust spelen.”

Wethouder Bert Doorn bezocht het Van Polanenpark: “Inwoners ruimden deze dag zwerfafval op, maar ook buiten deze dag steken ze veel werk met elkaar in het onderhoud van de perken.”
Burgemeester Jan Hoekema was in de Twickelstraat waar naaste buren in een portiekflat de handen ineen sloten voor het schoffelen en met plantjes verfraaien van een gezamenlijk perk : “Wat ontzettend leuk en belangrijk te merken hoeveel gemeenschapszin en commitment aan een leefbare en gezellige buurt er bij bewoners is. Daar moeten we als gemeente op voortbouwen en helpen waar we kunnen” aldus de burgemeester.

Burendag basis voor sociale initiatieven
Burendag is een mooi moment om eens bij elkaar op de koffie te gaan. Koffie is voor buren vaak het begin van het leggen en versterken van contacten. Contact met elkaar vormt een basis voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Burendag brengt mensen dichter bij elkaar en dat is juist wat vandaag de dag steeds meer nodig is.

Tags

GemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top