Skip to content

Paauwlezing: In gesprek met Helen Sear en Stuart Cameron

30 september 20152 minute read

Wassenaar – Dinsdag 6 oktober om 17.00 uur in Raadhuis De Paauw. Helen Sear en Stuart Cameron werkten samen aan de tentoonstelling …the rest is smoke
voor het landenpaviljoen van Wales in Venetië. Zij vertellen over de opzet en het proces van voorbereiding.

Deze lezing is een aanvulling op de expositie A Selection of Pavilions in Raadhuis De Paauw. Een bijzondere tentoonstelling die het internationale karakter van Wassenaar onderstreept door een selectie van werken te tonen van kunstenaars die hun land vertegenwoordigen tijdens de Biënnale van Venetië 2015.

Programma
17.00 uur Welkomstwoord door burgemeester Jan Hoekema
17.05 uur In gesprek met Helen Sear en Stuart Cameron (Engelstalig)
18.00 uur Borrel
18.30 uur Einde programma

RSVP
Let op: dit gesprek wordt gevoerd in het Engels.
Graag vóór maandag 5 oktober aanmelden via rsvplezing@wassenaar.nl
Adres: Raadhuislaan 22 | 2242 CP Wassenaar
Informatie: Eva Kuhlemeier | 088 6549 564 | www.wassenaar.nl
Toegang is gratis.

Achtergrondinformatie Helen Sear en Stuart Cameron
Helen Sear studeerde Fine Art aan Reading University en University College London, Slade School. In de jaren tachtig verhuisde ze naar Wales, waar ze met name performance art, installaties en film maakte. Haar fotografie werd bekend door een reizende expositie van de British Council, De-Composition: Constructed Photography in Britain. Sear heeft vele solo exposities op haar naam staan. Ze wordt gerepresenteerd door de Klompching Gallery in New York, doceert aan verschillende universiteiten en is de eerste vrouw die Wales vertegenwoordigt tijdens de Biënnale van Venetië met de tentoonstelling …the rest is smoke.

Haar gesprekspartner tijdens deze Paauwlezing is Stuart Cameron, onafhankelijk curator en directeur van Crescent Arts. Met deze organisatie streeft hij naar een groter en breder publiek voor de hedendaagse kunst en meer interactie tussen kunst en toeschouwer.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top