Skip to content

Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar (SKW) overgenomen door Norlandia Groep

1 oktober 20152 minute read

Wassenaar – De kinderopvangactiviteiten van Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar (SKW) zijn overgenomen door Norlandia Care Group AS. De SKW locaties maken voortaan deel uit van KindeX, de Nederlandse kinderopvanglocatie van Norlandia in de Wassenaarse samenwerkingsgemeente Voorschoten. SKW kiest voor deze overgang om de continuïteit en ontwikkeling van haar kinderopvangactiviteiten te waarborgen. Norlandia is een grote Scandinavische aanbieder van kinderopvang met groeiambities in Nederland.

Vanaf 1 oktober 2015 maken de kinderopvangactiviteiten van Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar deel uit van de Scandinavische kinderopvangorganisatie. De overgang geldt voor alle vier de Wassenaarse locaties (SKW Kieviet, SKW Heeckeren, SKW Schulpwei en SKW Zijlwatering) en het complete opvangaanbod (KDV dagopvang, BSO naschoolse, voorschoolse en vakantieopvang). De activiteiten zijn als een zelfstandig werkend geheel toegevoegd aan KindeX, de Nederlandse vertegenwoordiging van Norlandia. De naam is vrijwel onveranderd: SKW Kinderdagverblijven Wassenaar (www.kinderdagverblijven-wassenaar.nl).

Keuze voor continuïteit en kwaliteit
Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar wilde haar activiteiten onder brengen bij een grotere kinderopvangorganisatie. Doel was allereerst waarborging van de continuïteit en kwaliteit voor de lange termijn. Daarnaast zag SKW binnen een groter geheel meer mogelijkheden voor verbreding en ontwikkeling van haar kinderopvangactiviteiten. Belangrijke voorwaarde voor samenwerking was het behoud van de lokale cultuur en het eigen karakter.

Bart van Amerongen, voorzitter Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar: “KindeX is om meerdere redenen de logische keuze. Het is een gelijkgestemde kinderopvangorganisatie in de naburige samenwerkingsgemeente Voorschoten, zonder overlap met SKW. Daarbij is de moederorganisatie Norlandia een sterke onderneming met vooruitlopende kennis van kinderopvangzaken en vol ambitie voor de toekomst.”.

Ontwikkeling als ambitie
Norlandia Care Group AS is een Scandinavische particuliere onderneming met drie divisies voor respectievelijk Kinderopvang, Ouderenzorg en Patiëntenhotels. Bij elkaar heeft Norlandia 181 kinderdagverblijven, 46 vestigingen voor ouderenzorg en 5 patiëntenhotels. De groep is werkzaam in Zweden, Noorwegen, Finland en Nederland. Er werken in totaal circa 5.500 mensen. De Scandinavische groep wil marktleider zijn in kwaliteit van kinderopvang.

Mark Peschier, directeur van KindeX en landenmanager van Norlandia: “De overname van de kinderdagopvangactiviteiten van Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar past uitstekend bij de ambitie van Norlandia. Het is een kwalitatief sterke en financieel gezonde aanvulling van onze activiteiten in Nederland”.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top