Skip to content

11 oktober Internationale raskatten tentoonstelling

2 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 11 oktober organiseert de NRKV een Internationale raskatten tentoonstelling. U zult hier alle bekende en minder bekende rassen aantreffen. Zoals altijd besteden we extra aandacht aan een ras, daarom hebben we weer een leuke special georganiseerd. Dit maal is het de beurt aan ‘de Abessijn en zijn halflanghaar variëteit de Somali’ Op de meeste tentoonstellingen komen maar enkele dieren van dit ras. Zondag zult u ruim 100 Abessijnen en Somali’s in alle erkende kleuren kunnen zien.

Veel katten van dit ras zullen te bewonderen zijn op deze dag; ze zijn fantastisch om te zien, het zijn ook hele leuke en aanhankelijke katten, zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Tijdens de podiumpresentaties hoort u van alles over de geschiedenis, de gezondheid, de kleuren en (erg belangrijk) over het karakter van deze katten.

Uiteraard zullen er nog veel meer rassen vertegenwoordigd zijn, zoals de Brits Korthaar, de Noorse Boskat , Sphynx, heel veel schitterende Maine Coons, Siamezen en Perzen, en nog veel meer rassen. Zij worden gekeurd door Internationale keurmeesters korps en strijden om de titel Best Over All, de beste kat van de show. Deze keuringen zijn openbaar en dus goed te volgen.

Tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er voor de kinderen een grimeuse aanwezig. Zij tovert de kinderen in een handomdraai om tot een schitterende kat, indiaan of een of ander stripfiguur. Op de Kattenshow staan diverse stands waar alles voor en met betrekking tot katten te vinden is, zoals: kattenmeubels, krabpalen, borstels, eetbakjes, kussentjes voor de kat, veel leuke sieraden voor U zelf en nog veel meer.

Voor bezoekers is de Kattenshow geopend op zondag 11 oktober van 9.30 uur tot 17.30 uur. Toegangsprijs: volwassenen € 5,00, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 4,00. NRKV-Showcatalogus waarin een prachtig artikel met heel veel foto’s over de Abessijn/ Somali voor € 5,00.

Kortom waar kunt u die dag beter zijn dan bij de N.R.K.V in de Schulpwei te Wassenaar.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hans Nolting, penningmeester / show coordinator Binnendijk 110, 1446 BE Purmerend tel.: 0299-648310 E-mail: penningmeester@nrkv.info of Cathrienke Brandt tel. 06225 155 87 email: voorzitter@nrkv.info

INTERNATIONALE RASKATTEN TENTOONSTELLING
Datum: zondag 11 oktober 2015
Locatie: “de Schulpwei”
Dr. Mansveltkade 1, 2242 PA Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top