Skip to content

Apollo Ensemble presenteert Quality time concerten voor kinderen en hun (groot)ouders

2 oktober 20153 minute read

Wassenaar – Zondag 18 oktober, 15:00 Wassenaar, Dorpskerk, Plein 3: Sonare e Ballare, muziek om te spelen en te dansen. 50 minuten spannende kamermuziek gespeeld door topmusici, een programmaboekje met uitdagende opdrachten, een zaal vol kinderen met hun (groot)ouders. Dit zijn de ingrediënten voor de zes Quality time concerten die het Apollo Ensemble de komende maanden door het hele land geeft. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Muziek is een universele taal die zich altijd ontwikkelt en vele geheimen heeft. Het is een taal die je kan leren, spelen en delen. Daarom wil het Apollo Ensemble samen met kinderen deze universele taal ontdekken. De Quality time concerten zijn “gewone” concerten waardoor het jonge publiek juist de meest pure vorm van het luisteren leert kennen. Om de muziek ook beter te kunnen begrijpen krijgen de kinderen een speciaal samengesteld programmaboekje met leuke opdrachten.

Samen een klassiek concert ervaren laat u en uw (klein)kind niet alleen genieten van klassieke muziek. Het wijdt kinderen in de wereld van volwassenen en schept een diepere band. Hiermee sluiten de Quality time concerten aan bij diverse wetenschappelijke onderzoeken. Daaruit blijkt dat het voor kinderen belangrijk is deel te nemen aan gebruiken van volwassenen, bijvoorbeeld samen eten waarbij aandacht bestaat voor elkaar. De Quality time concerten vertalen dit naar het beluisteren van klassieke muziek. Wat is immers mooier dan samen met je (klein)kind van hetzelfde concert te genieten en samen te ontdekken wat de wondere wereld van de klassieke muziek te bieden heeft? Startpunt van het programmazijn wervelende dansen uit de vroege barok. Deze worden opgevolgd door het Concerto grosso Op.3 Nr.4 van G.F. Händel met virtuoze partijen voor hobo, fagot en strijkers en de gestileerde dansen van de Ouverture BWV 1066 van J.S. Bach Het Apollo Ensemble nodigt u van harte uit om samen deze tocht van dansmuziek naar “luistermuziek” te maken en zo Sonare e Ballare te ontdekken!

Het Apollo Ensemble bestaat uit een groep van enthousiaste topmusici afkomstig uit alle delen van de wereld. Zij spelen op authentieke instrumenten. De musici zijn meesterlijke vertolkers van de muzikale taal van de 17de en 18de eeuw. Zij brengen de muziek op een unieke manier tot leven in een spel vol dans, affecten van vreugde en tranen, van samenspel van patronen, harmonieën en stilte. Met hun passie, durf en creativiteit weet het Apollo Ensemble vele harten voor hun muziek te veroveren.

Zondag 18 oktober, 15:00 Wassenaar, Dorpskerk, Plein3: Sonare e Ballare, muziek om te spelen en te dansen.
Door de steun van diverse fondsen voor dit initiatief van de Quality Time concerten van het Apollo Ensemble, kan dit concert zonder toegang te heffen worden aangeboden.

De concerten zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden is verplicht, met naam van de volwasseneen naam en leeftijd van de jongere.

Stuur een mailtje naar apolloensemble@planet.nl en vermeld daarin:

1. datum van het concert

2. naam en leeftijd van kind(eren)

3. naam volwassene(n)

Meer informatie: www.apollo-ensemble.nl

www.facebook.com/apolloensemble

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top