Skip to content

Veiligheidsdag in Wassenaar

2 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 10 oktober organiseren de politie, de brandweer en de gemeente Wassenaar een Veiligheidsdag in Wassenaar. Van 11.00 tot 16.00 uur is er op het terrein achter het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45 van alles te beleven, te zien en te horen op het gebied van veiligheid. Politie, brandweer, ambulance en vele andere veiligheidspartners geven een kijkje in hun wereld. Ook de Wassenaarse Reddingsbrigade en diverse beveiligingsbedrijven zijn aanwezig. De Veiligheidsdag wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester Jan Hoekema.

Doel van de Veiligheidsdag
Het doel van de Veiligheidsdag is om inwoners meer bekend te maken met het werk van de hulpdiensten. Ook kan de dag eraan bijdragen dat inwoners bewuster omgaan met het creëren van veiligheid in hun eigen woonomgeving en vooral wat ze hier zelf aan kunnen doen.

Demonstraties en informatie
Er zijn demonstraties, optredens en deskundige medewerkers geven uitleg over hun werk. Zo heeft bijvoorbeeld de brandweer een container staan waarin een huiskamer nagebootst wordt die in de rook wordt gezet; daar moet je vervolgens proberen om de uitgang te vinden. Ook laat de brandweer zien hoe iemand die in een auto bekneld is geraakt, kan worden bevrijd.

Er staan diverse kraampjes van de politie met informatie over bijvoorbeeld ‘Senioren & veiligheid’ en ‘Burgernet’. Ook is netbeheerder Liander aanwezig met een hennepcontainer om de gevaren te laten zien en om voorlichting te geven. Verder wordt gedemonstreerd hoe je je huis kunt beveiligen tegen inbraak volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Ook geven vertegenwoordigers van het Buurtpreventieteam Oostdorp informatie over hoe inwoners gezamenlijk kunnen bijdragen aan de veiligheid in hun buurt.

Voorlopig programma
11.00 uur
Opening Veiligheidsdag 2015 door burgemeester Jan Hoekema met demonstratie ‘vlam in de pan’
11:15 uur – 12:00 uur
Optreden Koninklijke Politiekapel Haaglanden
12:00 uur – 12:30 uur
Demonstratie Westvliet bewaking (met hond)
13:00 uur – 13:15 uur
Demonstratie bikers van de politie
13:15 uur – 13:30 uur
Demonstratie ‘vlam in de pan’
13:30 uur – 14:15 uur
Optreden Koninklijke Politiekapel Haaglanden
14:30 uur – 15:00 uur
Demonstratie brandweer: beknelling voertuig
15:15 uur – 15:30 uur
Demonstratie bikers van de politie
15:30 uur – 15:45 uur
Demonstratie ‘vlam in de pan’
16:00 uur
Afsluiting

De laatste versie van het programma en een lijst met deelnemende organisaties aan de Veiligheidsdag is te vinden op www.wassenaar.nl/veiligheidsdag.

Tags

HulpdienstenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top