Skip to content

Kaarslichtrondleidingen op Kasteel Duivenvoorde

3 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Traditiegetrouw wordt het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten afgesloten met sfeervolle kaarslichtrondleidingen. Op de avonden van donderdag 29 en vrijdag 30 oktober zal het kasteel gehuld zijn in een romantische gloed dankzij honderden kaarsjes. Laat u rondleiden door het schitterend verlichte kasteel, ervaar de bijzondere sfeer in de authentieke kasteelkamers en geniet naderhand van een heerlijk mini-concert.

Honderden kaarsjes
De vroegere bewoners van Kasteel Duivenvoorde wisten niet beter: wanneer het buiten donker werd, werden binnen de kaarsen en fakkels ontstoken. Vandaag de dag is het echter een bijzondere verschijning; de eeuwenoude en karakteristieke kasteelkamers die, terwijl de nacht valt, voor even gehuld zijn in een flikkerend, mystiek licht van honderden kaarsjes – intiem en sfeervol. Kasteel Duivenvoorde op zijn mooist.

Tijdens de kaarslichtrondleidingen nemen gidsen u mee door het donkere maar sfeervol verlichte kasteel. Geniet van de bijzondere sfeer en ervaar hoe het vroeger tijdens donkere herfst- en winteravonden voor de bewoners moet zijn geweest. De rondleiding eindigt in de Eetkamer waar u kunt u genieten van een mini-concert door het Huygens Duo (zang en luit, op donderdagavond) of harpiste Inge Frimout (vrijdagavond), alvorens u in de schitterende 18de-eeuwse Marotzaal nog een (gratis) consumptie in ontvangst mag nemen.

Afsluiting museumseizoen op Duivenvoorde
De kaarslichtrondleidingen vormen de afsluiting van het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde. Het kasteel en de tentoonstelling ‘Adellijke familieportretten op Duivenvoorde’ zijn dit jaar nog t/m 24 oktober te bezoeken. Dit betekent dat museumpubliek het kasteel na deze periode alleen nog kan bezoeken tijdens de kaarslichtrondleidingen (29 en 30 oktober) of Duivenvoorde in Kerstsfeer (12 en 13 december). Het nieuwe museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde start op 16 april 2016 tijdens de landelijke Museumweek. Het park blijft wel het hele jaar open voor het publiek.

Bezoekersinformatie
De kaarslichtrondleidingen vinden plaats op de avonden van donderdag 29 en vrijdag 30 oktober. Vanaf 19:00 uur start er ieder kwartier een nieuwe rondleiding, met om 21:45 uur de laatste rondleiding. Voor de rondleidingen dient u vooraf kaartjes (à € 15,- p.p.) te kopen in de webshop van Kasteel Duivenvoorde op www.kasteelduivenvoorde.nl. Let op: op = op.

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

T: 071-5613752
E: activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl
W: www.kasteelduivenvoorde.nl

Tags

DuivenvoordeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top