Skip to content

Geweldige competitiewedstrijd voor WZK wedstrijdzwemmers

5 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Na vorig jaar te zijn gepromoveerd naar de landelijke C competitie was het dit weekeinde tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Welke werd gezwommen in de Zijl in Leiden.

Begonnen werd met een tweetal estafettes, de 4×100 vrije slag voor meisjes waar WZK een eerste plaats wist te veroveren gevolgd door de 4×50 wisselslag voor jongens/meisjes waar WZK een eerste en tweede positie wist te bemachtigen.

Ze zeggen wel eens een goed begin is het halve werk, wat in dit geval zeker van toepassing was, het ene na het andere persoonlijke record sneuvelde bij de persoonlijke afstanden. Jack Dobson wist op zijn 100 vlinder maar liefst 25 seconden van zijn tijd af te halen en Vera Harma 13 seconden op de 100 rugslag. Menig zwemmer ging met een mooie medaille naar huis en alle zwemmers deden geweldig hun best om voor onze club de punten in de wacht te slepen.

Aan het einde waren er weer een tweetal estafettes, de 4×100 wisselslag voor dames wat wederom goed was voor een eerste en derde plaats en als laatste de 4×100 vrije slag voor heren, bij het te water gaan van de vierde zwemmer lag WZK nog een halve baan achter op de concurrent, maar deze laatste zwemmer Bart Drechsel was zo op dreef dat hij de achterstand op de laatste meter wist in te halen en zo voor WZK de eerste plaats wist op te eisen. Het tweede team werd hier derde.

Na deze spannende dag is het altijd afwachten hoe de rest van Nederland het heeft gedaan. En al gauw blijkt dat WZK in de top 10 staat, een geweldige prestatie.

Tags

WassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top