Skip to content

De groepen 1/2 en 6 van de Kievietschool werken samen!

9 oktober 20152 minute read

Wassenaar – De leerkrachten van de groepen 1 / 2 en 6 van de Kievietschool hadden aan het begin van dit schooljaar een hele leuke opdracht verzonnen. Een opdracht, waarbij de kinderen van beide groepen met elkaar moesten samenwerken. De juf en de meester spraken af om deze les op vrijdagmiddag 3 oktober te geven.

Eindelijk was het zover. Op vrijdagmiddag rond 13.00 uur werd er opeens op de deur van groep 6 geklopt. De kinderen keken vreemd op, want het waren de kleuters. Zij hadden potloden en stiften vast en kwamen voor het digibord staan. Toen alle kleuters binnen waren, werd de opdracht door de meester en juf uitgelegd. Iedere kleuter werd aan een leerling van groep 6 gekoppeld en samen moesten ze een tekening gaan maken. Ze moesten een tekening maken waar beide kinderen blij mee zouden zijn, dus ze moesten goed overleggen van te voren!

De juf van groep 1/2 vertelde aan de kleuters bij welke groep 6-leerling ze zouden zitten. De kleuters liepen naar de desbetreffende leerling toe. Toen kon de opdracht pas echt beginnen. Alle kinderen van groep 6 waren heel lief voor de kleuters, want ze mochten naast hun op de stoel zitten en luisterden goed naar de ideeën van de kleuter. Bij elk tweetal werd er goed overlegd. Sommigen waren er heel snel uit en begonnen direct met tekenen, anderen moesten wat langer nadenken. Er werden prachtige olifanten en paarden getekend, maar ook huizen en mensen kwamen op verschillende tekenpapiertjes.

Na een half uurtje waren alle tekeningen klaar en mochten sommige tweetallen hun tekening aan de hele klas laten zien. En de resultaten mogen er zeker zijn! Wat een kunstwerken zijn het geworden. Alle tekeningen worden in de gangen van de desbetreffende groepen opgehangen. Een prachtige samenwerking tussen deze twee groepen!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top